Karakter Boyutu A A A
Esnafa faizsiz kredi
02 Temmuz 2009 Perşembe 07:50

Kriz ticareti vurdu, Hükümet esnafa destek için alarma geçti.
Hükümet,kriz nedeniyle darboğaza giren 2 milyon esnafın vergi, sosyal güvenlik ve kredi borçlarını yeniden yapılandırmak için harekete geçti. Toplam 74 sektörde hizmet veren küçük işletmelere sıfır faizli kredi desteği verilecek. Devlet Bakanı Ali Babacan da, gelecek hafta esnaftan brifing alarak sorunlarını birinci ağızdan dinleyecek.

Ali Babacan başkanlığında yapılan Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında, esnaf ve KOBİ'lere sağlanan destekler masaya yatırıldı. Ekonomi yönetimi esnaf ve KOBİ'lere desteği artırmak için çalışma grubu kurma kararı aldı. Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK), geçtiğimiz hafta Bakan Babacan'ı ziyaret ederek esnafın sorunlarını ve taleplerini içeren 13 maddelik bir rapor sundu. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Babacan'dan esnafın birikmiş vergi ve SSK borçlarının yeniden yapılandırılmasını ve kredi borçlarına ödeme kolaylığı getirilmesini istedi.
 
KREDİ KANALI KAPALI

Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Tural da, geçen yıl tek bir kredi talebi alamadıklarını, geçen yıl yüzde 5 olan kredi icra takip oranının bu yıl yüzde 9'a çıktığını söyledi. Tural, "Esnafın eli kolu bağlı. Bu yaz daha da sancılı geçecek. Eskiden olduğu gibi rahat kredi kullanamıyorlar. Acilen önlem alınmalı" diye konuştu.

246 defa okundu...
» Tüm yazarları göster
Çok okunanlar Çok yorumlananlar
» Akyıldız çekilişleri salı günü
» Aşağılık İşveç gazeteleri devam ediyor
» Kura çekiminde Hançerli'den bir müjde daha!
» Kendi kızını taciz etti
» Elazığ'da deprem: 41 ölü, 50 yaralı
» Konyaspor 5. sıraya geriledi
» Kulesite hınca hınç doldu
» Sedirler Mahallesi muhtarı kendini astı
» Ergenekon'un hedefindeki 3 dizi film
» Konyaspor 5. sıraya geriledi
» Konya'da doğalgaz var kullanan yok!
» Eşrefpaşalılar'daki hoca Gülen mi?



ilk sitemiz


ANKET Diğer Anketler
Türkiye'de yargı reformu gerekli mi?
Evet
Hayır
» Tüm yazarları göster ALINTI YAZILAR  
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
Tüm hakları sakldır
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz
HABERKONYA.COM - Konya'nın açılış sayfası
Telefon: 0332.350 66 99
Eposta: bilgi@haberkonya.com