27.000 kişi İphone'a dava açtı

27.000 kişi İphonea dava açtı
Tam 27.000 kişi bir araya geldi, iPhone'a dava açtı! Davanın konusu ise...
Güney Korelilerden oluşan 27.000 kişilik bir grup, Apple'ın konum hizmetlerinde gizliliği ihlal ettiği gerekçesiyle şirkete 26 milyon dolarlık bir tazminat davası açtılar.

Reuters'ın haberine göre her davacı, hasarlar karşılığında 932 dolar talep ediyor. Davanın konusu ise iPhone'un kullanıcı koordinatlarını bir dosyaya saklamasıyla ilgili "bug". Bu "bug"ın verileri kimseyle paylaşmadığı biliniyor.

Davacılar, bu senenin başlarında avukat Kim Hyung-Souk'un Apple'a karşı kazandığı davada ödenen 932 doların aynısını istiyorlar. Bu son davanın avukatı da Kim Hyung-Souk.

iPhone'un konum hizmetleriyle ilgili davalar yeni bir konu olmasa da, bu davanın bir grup davası olması ve boyutu, onu şimdiye dek açılan en büyük dava haline getiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.