28 Şubat'ta ikinci dalga

28 Şubatta ikinci dalga
28 Şubat soruşturmasında 6 ilde bazı adreslerde arama yapılıyor. Çok sayıda emekli ve muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı var.

28 Şubat soruşturması kapsamında sabahın erken saatlerinde 2. operasyon düzenlendi. Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü soruşturma kapsamında aralarında Ankara, İzmir, İstanbul, Adana, Muğla (Bodrum), Eskişehir ve Afyon'un bulunduğu 7 ildeki 12 adreste arama yapılıyor.

Dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak'ın bulunduğu 8 emekli asker ile 4 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi. Ankara’da muvazzaf 2 subaya ait evde arama yapılıyor. Aramanın polisin yanı sıra Merkez Komutanlığı askerleri tarafından yapıldığı bildirildi.

Bir albay ve bir binbaşı da sabah saatlerinde Ankara Adalet Sarayı'na gelerek, soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet savcılarından Kemal Çetin ile bir süre görüştü.
 
Emekli Tümgeneral Erol Özkasnak’ın Muğla’nın Bodrum İlçesi’ndeki evinde arama başlatıldı. Özkasnak’ın Yalıkavak Beldesi'nde jandarma kontrolü altındaki villasında bu sabah 08.00’de arama başlatıldı. Özkasnak’ın evinde olduğu ve gelen sivil polislere kapıyı açarak içeri davet ettiği belirtildi. Villanın önüde bekleyen jandarmaların da sivil polislerin gelmesinin ardından, 100 metre uzaklıkta bulunan Gümüşkaya Karakolu’na doğru çekildikleri gözlendi. Gazetecilerin Özkasnak’ın evine yaklaşmasına izin verilmiyor.

Emekli Tümgeneral Erol Özkasnak, saat 10.15 sıralarında evinden çıkarak villasının yanında bulunan kapalı garaja gitti. Bu sırada villanın önünde bekleyen 'Biz Kaç Kişiyiz' platformu Genel Sekreteri İrfan Pınarbaşı ile bir süre sohbet eden Özkasnak, ardından otomobilinden ehliyet ve ruhsatını aldı. Özkasnak bu sırada gazetecilerin ''Geçmiş olsun. Hakkınızda gözaltı kararı var, ne diyeceksiniz?'' şeklindeki sözlerine, ''Bu konuda bir açıklama yapmak istemiyorum. "Geçmiş olsun" sözünün üstünde durun iyi olur. Lütfen rahatsız etmeyin, biraz sonra zaten rahatsız edileceğim'' dedi.

İstanbul’da da emekli 2 albay ve 2 yarbay hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

Bu kişilerin kaldığı adreslerde de arama yapıldığı, aramaların ardından soruşturmanın yürütüldüğü Ankara’ya gönderilecekleri bildirildi.

Bu arada İzmir’de de bir emekli albayın evine polisin gözaltı için gittiği, ancak evde bulamadığı öğrenildi.

Soruşturma kapsamında Afyonkarahisar'daki Ordu Bulvarı üzerinde bulunan askeri lojmanlarda da arama yapılıyor. Aramada polislere merkez komutanlığı askerlerinin eşlik ettiği bildirildi.

 Operasyon kapsamında Eskişehir' de de bir emekli albayın evinde arama yapıldığı bildirildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’nden soruşturma kapsamında devam eden operasyonlarla ilgili yazılı açıklama yapıldı.Açıklamada 28 Şubat Soruşturması kapsamında Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Bodrum, Adana ve Afyonkarahisar'da 12 ayrı adreste arama yapıldığı ve 4'ü muvazzaf toplam 12 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi.

Emekli Tümgeneral Erol Öskasnak Bodrum/Muğla
Muvazzaf Albay Mustafa Hakan Bural / Ankara
Muvazzaf Albay Ahmet Dağcı / Ankara
Muvazzaf Albay Bahaddin Çelik / Ankara
Albay Mustafa İhsan Tavazar
Hava Albay Veli Seyit / Eskişehir
Emekli Albay Osman Bülbül / İzmir
Hava Kurmay Albay Seyfullah Sönmez / Afyon
Emekli Kıdemli Albay Yaşar Bülent Aksaray / İstanbul
Emekli Kıdemli Albay İbrahim Reşit Çağın / İstanbul
Emekli Yarbay Güneş Kıral / İstanbul
Emekli Yarbay Bülent Yanaşık / İstanbul

Geçen hafta yapılan ilk operasyonda 31 kişi gözaltına alınmış, 18 kişi tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasında dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Emekli Orgeneral Çevik Bir de bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.