Ağaçlandırma çalışmaları hız kesmiyor

Ağaçlandırma çalışmaları hız kesmiyor
Gün geçtikçe yeşil bir görünüme kavuşan Karatayda ağaçlandırma çalışmaları başladı.

Gün geçtikçe yeşil bir görünüme kavuşan Karatay’da ağaçlandırma çalışmaları başladı. Karatay Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarla yeni açılan caddeler ve Aslım Orman alanı ağaçlandırılıyor. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yeşil alan ve ağaçlandırma çalışmalarının önemine değinerek yeşil bir Karatay için ellerinden gelen gayreti sarf ettiklerini söyledi. Özellikle Aslım bölgesinin yeşil görünüme kavuşması ve iğde kokularının Karatay’ı sarması için 2011 yılında 1 Milyon 450 Bin m² lik alanın ağaçlandırıldığını ve 2013 yılı itibariyle bu alana ilaveten 300 Bin m² lik bir alanın daha ağaçlandırılacağını vurgulayan Başkan Hançerli, çalışmaların başladığını ve Konya’nın en büyük yapraklı ağaçlandırma alanı denilebilecek aslım bölgesine İğde, Akasya, Sofora, Dişbudak ve Aylantus türü ağaçların dikildiğini belirtti. Yeni açılan cadde ve sokaklarda ağaçlandırma çalışmalarının Belediyemiz Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince sürdürüldüğünü ifade eden Hançerli, Saraçoğlu ve Akyaka caddeleri ile Akşehir Konut Yapı Kooperatifi civarında oluşturulan cadde ve sokakların kaldırım kenarlarına ise Çınar, Çınar yapraklı Akça ağaç ve Dişbudak ağaç türlerinin toprakla buluşturulduğunu dile getirdi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, ilçe genelinde fiziki ve sosyal alanlardaki çalışmaların yanında yapılan ağaçlandırma çalışmaları ile Karatay’a ve Konya’ya rahat nefes alacakları güzel ortamlar oluşturmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.