Akademisyenler Konya'da buluşacak

Akademisyenler Konyada buluşacak
Selçuk Üniversitesi Kadınhanı Faik İçil Meslek Yüksekokulu tarafından 1.Uluslararası 5. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu düzenlenecek.
Selçuk Üniversitesi Kadınhanı Faik İçil Meslek Yüksekokulu tarafından ‘1.Uluslararası 5. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu’ düzenlenecek. 27 Mayıs’ta Alaeddin Keykubat Kampusü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde başlayacak sempozyumda ‘Küresel Gelişmeler Işığında Mesleki ve Teknik Eğitimde Fırsatlar’ tartışılacak. 3 gün süresince Meslek Yüksekokulları’nın sorunlarının ele alınıp, çözüm önerilerinin değerlendirileceği sempozyumda bin 170 akademisyen bildiri sunacak.
 
Sempozyuma yurtiçinden ODTÜ, Hacettepe, Gazi, Ankara, Bilkent, Haliç, Okan, Beykent, Yeditepe, Fatih, İstanbul, Marmara, Ege, Dokuz Eylül, Kocaeli, Erciyes, Çukurova ve Atatürk Üniversitelerinin yanı sıra Almanya, İngiltere, Fransa, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan ve Azerbaycan’dan da çok sayıda akademisyen katılacak. Bin 170 akademisyen, 580 bildiri sunacak.
 
Sempozyumun Onursal Başkanı Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan’ın desteğiyle etkinliği düzenlediklerini belirten Kadınhanı Faik İçil Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Osman Akandere, üniversitenin oldukça önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapacağını söyledi. Hazırlıkları aylar öncesinden başlayan sempozyumda meslek yüksekokullarının sorunlarını da ele alacaklarını belirten Doç. Dr. Akandere, “Günümüzde bilim, teknoloji, endüstri, mesleki ve teknik eğitim arasında çok yakın ilişki var. Çağdaş endüstri teknolojiye dayanmaktadır. Teknoloji ise bilimsel çalışmaların uygulamaya konulmasıdır. Bilimsel çalışmalar teknolojiyi, teknoloji ise endüstride kullanılan üretim metotlarını etkilemektedir. Mesleki ve teknik eğitimin esas amacı endüstride kullanılan insan gücünü hazırlamaktır. Endüstride kullanılan üretim metotları araç ve gereçler değiştikçe yetiştirilecek insan gücünün özellikleri de değişmektedir. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin sanayi ve hizmet sektörlerindeki en önemli sorunlarından birisi nitelikli ara eleman eksikliğidir. Sanayi ve hizmet sektöründeki verim ve kalite, nitelikli ara elemanının istihdamı ile artmaktadır. Ülkemizde sanayi ve hizmet sektörüne istenilen kalitede ara elemanlarını meslek yüksekokulları yetiştirmektedir. Bu noktada özellikle bizlere büyük görevler düşmektedir. Sempozyumun buna da katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.
 
Sempozyumda mesleki, teknik eğitim ve öğretimin güçlendirilmesi, mesleki ve teknik eğitimin modernizasyonunun gerekliliği, mesleki yeterlilik sisteminin desteklenmesi, hayat boyu öğrenmenin desteklenmesi, akademik personelin bilimsel araştırma ve çalışmalarının sanayi ve hizmet sektörüne duyurulması, mesleki eğitim alanında yapılmış araştırmaların bir araya getirilmesi ve bu çalışmaların yeni araştırmalara ışık tutması amaçlandığı bildirildi.
 
3 gün sürecek sempozyumun son gününde yurt içi ve yurtdışından gelen akademisyenler Mevlana Müzesi’ni ziyaret edecek. Konya’nın tarihi ve turistik yerlerini de gezecek olan konuklar, Mevlana Kültür Merkezi’nde sema gösterisi izleyecek. Ayrıca konuklar için Dilek Sabancı Devlet Konservatuarı öğretim üyeleri ve öğrencileri, ‘Türk Halk ve Sanat Müziği’ konseri verecek. Mesleki Eğitim Fakültesi tarafından ‘Geleneksel Konya Kıyafetleri’ konulu defile yapılacak. Güzel Sanatlar Fakültesi’nde açılacak resim sergisinin ardından sempozyum sona erecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.