Alkol ve tütün zammı "resmileşti"
Buna göre, alkollü içki ürün grubunda yer alan rakıda asgari maktu vergi tutarı yüzde 15, cin ve geneva ve votkada yüzde 12, malttan üretilen biralar, kuvvetlendirilmiş şaraplar dahil taze üzüm şarabı, köpüklü şaraplar, vermut ve diğer üzüm şarapları, alkol derecesi hacim itibarıyla yüzde 18 veya daha az olan içkiler ile fermente edilmiş diğer içecekler (elma şarabı, armut şarabı, bal şarabı gibi), tarifenin başka yerinde belirtilmeyen veya yer almayan fermente edilmiş içeceklerin karışımları ve fermente edilmiş içeceklerle alkolsüz içeceklerin karışımlarında yüzde 10, üzüm şarabı veya üzüm cibresinin damıtılması yolu ile elde edilen alkollü içkiler de ise yüzde 5 artırıldı.
Bakanlar Kurulu kararına göre, tütün içeren ve uçları açık purolar, sigarillolar, tütün içeren sigaralar, enfiye ve çiğnemeye mahsus tütün, içilen tütün (herhangi bir oranda tütün yerine geçen maddeleri içersin içermesin) ürün gruplarında maktu vergi tutarı 0.1366 liradan 0.1866 liraya yükseltildi.
Öte yandan, işlenmemiş tütün ithalatından alınan tütün fonu tutarını ton başına 1,200 dolardan 900 dolara indirilmesine karar verildi.
Kararname kapsamında alkollü içkiler ve tütün ürünlerinin satış fiyatlarında artışa gidilmesi bekleniyor.
Mevzuata göre, alkollü içkiler ile sigarada her altı ayda bir vergilerin, o dönemde meydana gelen enflasyon oranında artırılması gerekiyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.