Almanya'dan Türk kökenli vekillere uyarı

Almanyadan Türk kökenli vekillere uyarı
Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türk kökenli vekillerini Türkiye'ye seyahat konusunda uyardı.

Reuters'ın Der Spiegel dergisininhaberinden aktardığına göre Dışişleri Bakanlığı, Türk kökenli vekillerine 'güvenlikleri konusunda garanti verilemeyeceği' için uyardığı belirtildi.

Alman parlamentosunda 1915 olaylarını 'soykırım' olarak niteleyen yasa tasarısının kabul edilmesi, Berlin'le Ankara arasında gerilime sebep olmuştu.

Spiegel'in haberine göre bakanlık, Türkiye'ye seyahat durumunda vekillerin güvenliğinin garanti edilemeyeceği sonucuna vardı.

Öte yandan dergideki haberde, birçok Türk kökenli kanun yapıcının da Türkiye'ye olan iş seyahatlarini iptal ettiği yazıldı. Dışişleri Bakanlığı henüz konuyla ilgili bir yorumda bulunmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.