Bahçeli-Gül görüşmesinde büyük sürpriz

Bahçeli-Gül görüşmesinde büyük sürpriz
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ni 'çatı adayımız olur musunuz?' sorusuna ne cevap verdi?

Hürriyet'ten Şükrü Küçükşahin'in haberine göre, Cumhurbaşkanı adayı belirleme turlarını sürdüren Bahçeli, 21 Mayıs'ta da Gül'ünkapısını çaldı.

Görüşme talebi Bahçeli'den geldiği için söze başladı.

Türkiye'nin huzursuz olduğunu; etnik, mezhepsel temelde çok ciddi kutuplaşmayaşadığını; kamplaşma ve cepheleşmepolitikalarının çatışma zemini yaratıp gerilimdoğurduğunu anlattı.

Ülkedeki bu gerginliğin sorumlusunun Başbakan Erdoğan olduğunu söyledi.

Yetinmedi; ona göre, 17 Aralık ve 25 Aralık soruşturmaları Erdoğan adı etrafında ciddi şaibe ve iddialara neden olmuştu. Buna karşın yargı süreci işletilmediği için bir aklanma da söz konusu değildi.

Bu şaibe ve iddialara rağmen Erdoğan'ın adaylığının Türkiye için çok olumsuz bir tablo yaratacağının altını çizdi.

Bu girişin ardından Bahçeli, tüm bu olumsuzlukları giderecek, toplumun her kesimini kavrayıp kucaklayacak; her dinsel, etnik, mezhepsel, sosyal kesime eşit mesafede duracak; milliyetçi, muhafazakâr, manevi değerlere bağlı bir cumhurbaşkanı adayı çıkarmakistediklerini anlattı.

Özetle Bahçeli, daha önce bize anlattığı 'çatı adayı' formülünü detaylı olarak Gül'e aktardı, sonra da baklayı ağzından çıkardı. Böylesi niteliklere sahip isimlerin başında gelenlerdenbirinin de kendisi olduğunu söyleyerek Gül'e, "Çatı adayımız siz olur musunuz" önerisigetirdi.

Gül'ün bunu beklediğini hiç kimse ileri süremez; çünkü kendisini yıllarca eleştirmiş bir liderden böylesi bir teklifin gelmesi herkes için şaşırtıcıdır.

GÜL'DEN BAHÇELİ'YE: AYNI PARTİDEN İKİ ADAY OLMAZ

Öte yandan iktidar partisiyle özdeşleştiği yolundaki tüm iddia ve söylemlere karşın, görev süresinin sonunda bir muhalefet liderinden 'adaylık' önerisi alması ise kesinlikle bir başarıöyküsü görülmeli.

İroniye bakın ki muhalefetin bu taktirine uğrayan Gül, aynı şeyi içinden çıktığı partiden göremedi; kendisine Başbakanlık yolları dahi kapatıldı.

Kim olsa etkilenilecek bir durumla karşı karşıya olan Gül, yine de duygusal bir tutum alacakbiri değildi.

"Çok teşekkür ederim Sayın Bahçeli" diye söze başladı. Bahçeli, dikkat kesilmiş dinliyordu. "Ben Ak Parti'nin kurucusuyum" dediğinde ilk işaret geldi.

"Aynı partiden iki aday olmaz, bu siyasi etik açısından da doğru değil" diyerek noktayı koydu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.