BBC Türkçe'nin dezenformasyonu tutmadı

BBC Türkçenin dezenformasyonu tutmadı
Yurt dışı seçmenlerin yüzde 45'i 1 Kasım için sandığa gitti, 7 Haziran'ın rekoru kırıldı.

1 Kasım için sandığa giden yurt dışı seçmenleri yeni bir rekora imza attı. Katılım yüzde 45'leri aşarken, 1 milyon 300 bine yakın seçmen sandığa gitti. Bu rakam 7 Haziran'da yüzde 36'da kalmış, sandığa giden seçmen sayısı ise 1 milyon 100 binin altında kalmıştı.

BBC TÜRKÇE SANDIĞA OLAN GÜVENİ DÜŞÜRMEYE ÇALIŞTI AMA YENİ REKOR KIRILDI

BBC'nin Türkçe internet sitesi ise, yaklaşık 1 hafta önce yaptığı "Yurt dışı oylar: Katılım daha düşük mü olacak?" başlıklı haberde çirkin bir tezenformasyona imza atmış, yurt dışı sandıkların sayımına ilişkin şaibeli bir hava oluşturmaya çalışmıştı.

BBC Türkçe, bir anket şirketinden ve bir sivil oluşumdan görüş alarak, sandıkların yurdışında değil de, Ankara'da sayılmasının seçmenin seçime olan güvenini azaltacağını iddia etmişti.

Ancak yurt dışındaki vatandaşlarımız bu algı çalışmalarına itibar etmedi, sandık başında yeni bir rekora imza attı.

DÜNYADA EŞİ BENZERİ YOK

Yurt Dışı Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Yeneroğlu, "katılımın her seçimde ciddi artış göstermesi ülkemiz adına çok önemli bir kazançtır. 7 Haziran’daki genel seçimlere kıyasla %20’den fazla bir artış yaşanmış, birçok seçim yerinde %50’nin üzerinde katılım sağlanmıştır. İnşallah 1 Kasım’a kadar gümrüklerdeki oylarla birlikte 1,3 milyonun üzerinde bir katılım gerçekleşmiş olacaktır. Böylece yurt dışında yaşayan vatandaşların siyasal katılımı açısından dünyada örnek ve rekor yurt dışı seçim uygulamasını hep birlikte gerçekleştiriyoruz.“ açıklamasında bulundu.

Yeneroğlu şöyle konuştu:

Sandıklara gösterdikleri ilgiden dolayı tüm yurt dışı seçmenlerimize teşekkür ediyorum. Ülkemizin geleceğine katkıda bulunmak üzere büyük bir fedakârlık yaparak demokratik haklarını kullandıkları ve duyarlılıklarını ortaya koydukları için de tebrik ediyorum. Onlar açısından yaşanan bazı zorluklara rağmen yurt dışındaki seçimler güvenli ve başarılı bir şekilde geride bırakılmıştır.

Yurt dışındaki vatandaşlarımızın seçimlere katılımı çok boyutlu misyonu ifade etmektedir. Vatandaşlarımız anavatana olan bağlılıklarını göstermekle beraber ülkemize yönelik beklenti ve taleplerini de sandığa yansıtmaktadırlar. Ayrıca yaşadıkları ülkelerin siyasilerine de Türkiye’deki meselelere yönelik gösterdikleri hassasiyetle güçlü bir mesaj vermektedirler.Bu seçimlerde sandıklar, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle birlikte toplamda üçüncü kez yurt dışında kurulmuştur. Katılımın her seçimde ciddi artış göstermesi ülkemiz adına çok önemli bir kazançtır. 7 Haziran’daki genel seçimlere kıyasla %20’den fazla bir artış yaşanmış, birçok seçim yerinde %50’nin üzerinde katılım sağlanmıştır. İnşallah 1 Kasım’a kadar gümrüklerdeki oylarla birlikte 1,3 milyonun üzerinde bir katılım gerçekleşmiş olacaktır. Böylece yurt dışında yaşayan vatandaşların siyasal katılımı açısından dünyada örnek ve rekor yurt dışı seçim uygulamasını hep birlikte gerçekleştiriyoruz. -star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.