'Çabamız kaybettiğimiz değerleri geri kazanmak'

Çabamız kaybettiğimiz değerleri geri kazanmak
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından finanse edilen "Doğayı Keşfet" adlı gençlik değişim projesi kapsamında şehrimizde bulunan yabancı gençler Meramda fidan dikt
Meram Belediyesi'nin iştirakçi olarak desteklediği proje kapsamında 25 Haziran – 1 Temmuz 2012 tarihleri arasında Konya’da bulunan ve farklı etkinliklere katılan gençler, Dutlukır Ağaçlandırma Sahasında fidan diktiler. Belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından hazırlanan çukurlara fidanları diken gençler, daha fazla fidanı toprakla buluşturabilmek için birbiriyle yarıştı.
Projenin koordinatörlüğünü yapan Grup Anadolu Kartalı Basın Sözcüsü Tansu Arık, "Avrupa Birliği’nin 1.2 Gençlik Değişim Projesi kapsamında Letonya ve Litvanya’dan 12 kişi ile birlikte ‘Doğayı Keşfet’ isimli projeyi Konya’da gerçekleştiriyoruz. Bu projede diğer yaptığımız aktivitelerin dışında insanlara; doğayı korumak ve tekrar canlandırmak, kaybettiğimiz değerleri tekrar kazandırmak için ağaç dikimi ve çevre düzenlemesi adı altında bir aktivite daha yapıyoruz. Bizden desteklerini esirgemedikleri için Meram Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Letonya, Litvanya ve ülkemizden gelen gençlere belediyemizin ekibi de destek vererek bu fidanları toprakla buluşturduk.” dedi.
"Doğayı Keşfet" adlı gençlik değişim projesi, T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Ulusal Ajans) yürütülen Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik Programları kapsamında Avrupa Komisyonu'ndan sağlanan hibe ile gerçekleştirildi. 1 hafta boyunca Konya’da bulunan ve çeşitli etkinliklere katılan gençler, bugün şehrimizden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.