Çelikten bile sağlam cam

Çelikten bile sağlam cam
Darbelere karşı şimdiye kadar bilinen her türlü maddeden daha dayanıklı bir cam geliştirildi.
İtalyan Corriere della Sera gazetesinde çıkan habere göre, Lawrence Berkeley Ulusal Laboratuvarı ve California Teknoloji Enstitüsünün yürüttüğü ortak çalışma sonunda, darbelere karşı şimdiye kadar bilinen her türlü maddeden daha dayanıklı bir cam geliştirildi.

Paladyum, fosfor, silikon, germanyum ve gümüş karışımından üretilen camın en önemli özelliği ise olağanüstü esnek oluşu. Camın strese maruz kalması durumunda esneme özelliği sayesinde büküldüğünü, ancak kırılmadığını söyleyen uzmanlar, cama dayanıklılık kazandıran maddenin özellikle karışımındaki paladyum olduğunun altını çizdi.

Uzmanlar, sert ve dayanıklı bu camın henüz deney aşamasında olduğunu, ancak yakın gelecekte tüketici elektroniği dahil birçok sektörde kullanılmasının muhtemel olduğunu da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.