Cep telefonu artık hem kimlik hem kredi kartı

Cep telefonu artık hem kimlik hem kredi kartı
Avea'nın teknolojiden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Şahin, cep telefonlarını banka ve kredi kartı, personel, kimlik kartı gibi kullanılabilineceğini söyledi.
Avea'nın teknolojiden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Şahin, cep telefonlarınıbanka ve kredi kartı, personel, kimlik kartı gibi kullanılabilineceğinisöyledi.

Coşkun Şahin, bir toplantı için geldiği Adana'da yaptığıaçıklamada, finans ve telekom sektörlerinin yakınmasına odaklı teknolojilere deyatırım yaptıklarını, Sim kartın üzerine çip ve anten yerleştirerek, ceptelefonlarını banka ve kredi kartı, personel, kimlik kartı gibi kullanılabilecekhale getirdiklerini ifade etti.

Bu uygulama kapsamında ilk anlaşmayıGaranti Bankasıyla yaptıklarını hatırlatan Şahin, bununla ilgili başkakuruluşlarla da görüşmelerinin devam ettiğini belirterek, şunlarısöyledi:

"NFC (Yakın Saha İletişim) sayesinde müşteriler alacakları yeniSIM kartlar ile cep telefonlarını değiştirmeden, cep telefonlarıyla temassızödeme terminallerinin bulunduğu Türkiye'de ve dünyadaki binlerce noktada hızlıve kolayca ödeme yapabilecek. Bu teknoloji ayrıca otobüs, metro, vapur ve trengibi toplu taşıma araçlarında da kullanılabilecek, bina girişleri, stadyumlar,içecek ve yiyecek otomatları gibi birçok yerde geçerli olacak."
Şahin, buuygulamanın dünyada bir ilk olduğuna dikkati çekerek, "Cep telefonlarındakullanılan hatların üzerine çip ve anten yerleştiren şirket, hattın takıldığıtelefonu çok amaçlı kart haline getirmiş olacak. Uygulamaya koyduğumuz buhizmetten başka kurumların da faydalanması için görüşmelerimiz devam ediyor"diye konuştu.


TÜRKİYE GÖRÜNTÜLÜ KONUŞMAYAALIŞAMADI


Şahin, cep telefonuyla görüntülü görüşme hizmetineTürkiye'nin henüz alışamadığını, dile getirdi.

Türkiye'de kısa bir süreönce başlayan görüntülü görüşme hizmetinden faydalanmak için hem arayan hem dearanan kişinin cep telefonunun 3G uyumlu olması ve 3G hizmetine abone olması vekişilerin yine 3G'nin kapsama alanında bulunması gerektiğini anımsattı.
Bu üçkoşulun aynı anda bulunmayabilmesi ya da kişilerden herhangi birinin görüntülügörüşmeye uygun olmaması gibi nedenlerle Türkiye'de görüntülü görüşmenin ilgigörmediğini ifade eden Şahin, "Görüntülü görüşmenin oranı tüm görüşmelerarasında yüzde 1'in altında kaldı" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.