Çevik Bir'den Siyasi Savunma

Çevik Birden Siyasi Savunma
28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklanan Çevik Bir, 'siyasi savunma' yaptı.
Bir, Refah-Yol hükümetini kendilerinin düşürmediğini, belirterek şöyle dedi: 'Dönemin Başbakanı Sayın Necmettin Erbakan, kendi isteğiyle istifa etmiş ve istifa ederken de koalisyon protokolü gereği görevi Tansu Çiller'e bırakmak üzere aynı partilerin hükümet etmeye devam edeceğini belirtmiştir. Ancak dönemin Cumhurbaşkanı Sayın Demirel'in hükümeti kurma görevini Mesut Yılmaz'a vermesi nedeniyle hükümet değişikliği olmuştur. Şayet Çiller ile Erbakan arasındaki protokol gereği Çiller başbakan olsaydı mevcut hükümet devam edecekti.'

Bir'in savunmasının anahatları şöyle:

ERBAKAN TALİMAT VERDİ: 28 Şubat 1997 tarihli MGK'da, MİT tarafından irtica ile ilgili ayrıntılı bir sunum yapılmıştır. MGK kararlarından sonra13 Mart 1997'de Bakanlar kurulu toplanmış ve MGK kararlarını uygulama kararları almıştır. MGK, anayasal bir kurumdur. 14 Mart 1997 tarihinde dönemin Başbakanı merhum Erbakan, Bakanlar Kurulu kararına atıfta bulunarak bakanlıklara ve Genelkurmay'a MGK kararlarının uygulanması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını, çalışmalara başlanmasını bildiren talimatını vermiştir. BÇG, MGK kararı ve Bakanlar Kurulu kararları muvacehesinde kurulmuştur.

HÜKÜMETİ KORUDUK: BÇG'nin görev alanları da MGK kararlarında belirtilmiştir. BÇG, irticaya karşı tedbir alınması amacıyla oluşturulmuş olup, amacı irticai terörün Türkiye Cumhuriyeti demokrasisine ve Türk halkına ve hükümetlerine zarar vermesini engellemektir. BÇG'nin MGK kararları doğrultusunda yaptığı tüm çalışmalar, mevcut hükümeti ve devleti bölücü ve irticai teröre karşı korumak amaçlıdır. Hükümetin emir ve talimatı dışında yasal olmayan hiçbir iş ve işlem yapılmamıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.