'Davet gelirse muhalefete de sorunlarımızı aktarırız'
Konya Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Sefa Özdemir, eğer davet gelirse, muhalefet partilerinin genel başkanlarını da ziyaret edip, Konya'nın, basının sorunlarını aktarmaya hazır olduklarını belirtti.
Özdemir, KGC Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta Ankara'ya düzenledikleri ziyaretin ardından muhalefet partisinden Konya Milletvekili'nin bu ziyareti eleştirmesi üzerine basın açıklaması yapma gereği duyduklarını ifade etti.
Gazeteciler olarak, öncelikle kendi sorunlarıyla ilgili ama her zaman sahip çıkmak zorunda oldukları ve çözümü için gayret gösterdikleri Konya'nın sorunları ve Konya yaktırımlarıyla ilgili olarak bazı çalışmalar yapmaya gayret ettiklerini dile getiren Özdemir, ''Bu çalışmalar çerçevesinde, geçen hafta Ankara'ya bir ziyarette bulunduk. Bu çalışmaların verimliliği nedeniyle AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, aradı. AK Parti Konya Milletvekilleri olarak bir karar aldıklarını, bu çalışmalar çerçevesinde TBMM Başkanı, Bakanlar hatta Cumhurbaşkanı'nın da arasında bulunduğu bir ziyaret programı düzenlediklerini söyledi. İlkini de TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile yaparak, bizi davet etti'' dedi.
Konyalı 14 gazeteci ile birlikte bu davete katıldıklarını anlatan Özdemir, Ankara'da Konyalı olan bürokratlarla da görüşmeler yaptıklarını, sonrasında da Orhan Erdem ile yemekte bir araya geldiklerini söyledi.
Özdemir, bu yemeğe AK Parti Konya Milletvekillerinin de katıldığını belirterek, yemekte Orhan Erdem'e yerel basının güç olması için yapılması gerekenler ve Konya sorunlarıyla ilgili dosya sunduklarını ifade etti.
Bir Konya Milletvekilinin bu toplantıya katılan, Konya basınıyla ilgili hoş olmayan değerlendirmeler yaptığını söyleyen Özdemir, şunları kaydetti:''Bu ziyaret TBMM İdare Amiri ve AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem'in davetine icabet etmek ve bu davet vesilesiyle de gelecek hafta sonu yapılacak olan basın özendirme yarışmasına TBMM Başkanı'na davetiye verip, Konya meseleleri ve mahalli basınımızın sorunlarını içeren bir dosyanın sunulması maksadıyla gerçekleşmiş bir ziyarettir. Muhalefet milletvekillerinden gelecek davetlere de katılacağımızı belirtmek isteriz. Sayın Milletvekilimiz'in Konya Basını'nın ziyaretine ilişkin değerlendirmelerinde kullandığı ifadeler Konya Basını'nın üzerine yapışmayacağı gibi bugüne kadar efendiliği ve mütevazi kişiliği ile tanıdığımız Sayın Milletvekili'nin ağzına da yakışmamıştır. Zira, Konya Basını sorumluluklarının bilincindedir.
Geçmişi şerefle dolu olduğu gibi bugün ve yarın da aynı şerefi taşıyacak erdemdedir. Konya Basını, milletimizin değerlerini yarına taşıma, haber verme, bilgilendirme, yönetenle yönetilen ilişkisinde yönetilenden yana tavır alma, Selçuklu'nun Başşehri Konya'nın geçmişinde olduğu gibi geleceğinde de Öncü Şehir olma hedefinden ödün vermeden çalışmalarına devam edecektir. Eğer davet gelirse sayın milletvekilimizin de mensubu olduğu partinin genel başkanı ve CHP Genel Başkanı'nı ziyaret edip, Konya'nın, basının sorunlarını aktarmaya hazırız.''
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.