"Delil avcıları" adalete katkı sağlıyor
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürü Hakan Bener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olay yerinde toplanan delilleri, biyolojik, kimyasal, fiziksel ve parmak izi olmak üzere 4 kategoride değerlendirdiklerini söyledi.
Faili meçhul olayların izini süren polis, cinayet, hırsızlık, yaralama ve tecavüz gibi olayları aydınlatmak için parmak izi, kan, tükürük, ter, idrar, kıl, tırnak ve deri gibi deliller üzerinde bilimsel analizler gerçekleştiriyor. Zanlının geride bıraktığı bazı kanıtlar ve şüpheliye ait kalıntılar titizlikle incelenerek raporlar hazırlanıyor. Hazırlanan raporlar ilgili birimlere gönderilerek şüphelinin yakalanması konusunda önemli adımlar atılıyor.
"Zanlılara fıstık kabuğundan ulaştılar"
Bener, faili meçhul bir hırsızlık olayını Antep fıstığı kabuğundaki bulgularla aydınlattıklarını belirtti.
Zanlıların çaldığı araçla başka bir hırsızlık olayını gerçekleştirdiğini, daha sonra aracı terk ettiğini ifade eden Bener, "Yiyip atmış oldukları fıstığın kabuğu üzerine sirayet etmiş tükürükte DNA özellikleri tespit edildi. Bu kişilerin daha önce de kaydı bulunduğu için yakalamada herhangi bir zorluk çekmedik. Antep fıstığı bizi sonuca ulaştırdı" dedi.
"Her temas iz bırakır"
Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın da iz bırakmadan suç işlenemeyeceğini belirterek, ekiplerin "her temas bir iz bırakır" prensibiyle çalıştığını söyledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.