"Doğalgazda indirimi yüzde 15'e çıkarabiliriz"

Doğalgazda indirimi yüzde 15e çıkarabiliriz
Rusya Enerji Bakanı Novak, "Türkiye'ye verilen doğalgazın fiyatında ilk aşamada yüzde 6 indirim yapacağız, daha sonra bunu yüzde 15'e çıkarabiliriz" dedi.

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türkiye'ye verilen doğalgaz fiyatında ilk aşamada yüzde 6 indirim yapacaklarını, bu rakamın daha sonra yüzde 15'e çıkartabileceklerini söyledi.

Novak, Rusya'nın Türkiye'ye satılan doğalgazda yapacağı indirime ilişkin açıklamalarda bulundu.

İlk aşamada yüzde 6 indirim yapılacağını belirten Novak, "Eğer piyasadaki durumdan verim alırsak, bu rakamı yüzde 15'e çıkarabiliriz. Bu da mevcut piyasa koşullarına, petrol ve doğalgaz fiyatına ve ortaklaşa gerçekleştireceğimiz doğalgaz projelerine bağlıdır" diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Putin, 1 Aralık'taki Ankara ziyaretinde Türkiye'ye verilen doğalgaz fiyatında 1 Ocak'tan itibaren yüzde 6 indirim yapılacağını açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.