Engelliler sema yaptı, kolbastı oynadı
Ülkemizde her yıl kutlanan ve bu yılda şehrimizde Meram Belediyesi ve özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleriyle birlikte gerçekleştirilen Engelsiz Yaşam Festivali çerçevesinde Konevi Kültür Merkezinde Saygı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Kurumları’nda eğitim gören 100 öğrencinin hazırladığı bir şölen düzenlendi. İlginin yoğun olduğu şölene katılan davetliler ve öğrenci velileri, öğrencilerin hazırladığı birbirinden güzel etkinliklerden adeta büyülendiler.
Konevi Kültür Merkezi’nde Engelsiz Yaşam Festivali çerçevesinde Saygı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından gerçekleştirilen şölende, kalabalık bir izleyici kitlesi karşına çıkan engelli öğrenciler tarafından hazırlanan Bayrak Rondu, Semazen Gösterisi, Wak Wak Dansı, Dans Grubu, Türkiye Dansı, Mehter, Zayçe, Son Verdim Dansı, Altın Sesler, Kolbastı, Ispanaklı Yumurta, Zeybek, Çayır Çimen ve Damat Halayı gibi etkinlikler izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.
Özellikle öğrenciler tarafından yapılan sema gösterisi ise dakikalarca alkış aldı. Sema yapmak için engel tanımayan öğrenciler, son günlerin en gözde dansı olan kolbastı oyununu da oynadılar.
"Engelsiz bir yaşam için engel siz olmayın"
Etkinlikler öncesi şölenin açış konuşmasını yapan Saygı Özel Eğitim Kurumları Kurucu Müdürü Muzaffer Yıldırım, engelsiz bir yaşam için insanların engel olmamaları gerektiğini belirterek “Ülkemizde toplam 8,5 milyon engelli insanımız var. Bu demektir ki, burada toplanmak için 8,5 milyon nedenimiz var. Türkiye’de yaklaşık her 9 kişiden biri engelli. Peki sokağa çıktığımızda kaç engelli kişiyle karşılaşıyoruz? Gördüğümüz her 9 kişiden biri engelli değil öyle değil mi? Peki neden aramızda değiller, engelli olduklarından mı? Hayır. Eğer bizler farkındalığımızı artırır ve onlara fırsat verirsek hayatın içine daha aktif katılabilirler. Onların asıl engelleri, engelsiz olan bizleriz. Özel eğitim, bireylerin farklı anlaşılması veya algılanması, toplumdan dışlanması ve acınarak bakılması anlamına gelmez. “Engelsiz bir yaşam için engel siz olmayın” hedefiyle bugünden itibaren bu insanlarımızın topluma karışmaları için hep birlikte beraber çaba gösterelim. Unutmayalım ki, engelli insanımıza ne yapabilirim, nasıl yardımcı olabilirim diye düşünerek sorun değil de, çözüm olmayı başara bilirsek eminim ki, yapabileceğimiz çok şeylerin olduğunu görürüz” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.