Ev kadınlarına vergi indirimi

Ev kadınlarına vergi indirimi
Bireysel emeklilikte ev kadınları da vergi indirimi alabilecek. Emeklilikte ele geçecek para miktarı artacak.

Bireysel emeklilikte ev kadınları da vergi indirimi alabilecek. Emeklilikte ele geçecek para miktarı artacak.

Hazine, bireysel emekliliğe katılım ve tasarruf miktarının artırılması için kolları sıvadı. Bireysel emeklilikte doğrudan vergisel teşvik öngörülürken, sistemden erken ayrılanların stopaj kesintisi sıkıntısı son bulacak. Bireysel emeklilik yaptıran ev kadınları da vergi teşviği alacak. Takvim gazetesinin haberine göre, yeni sistemde vergi avantajı, çalışan ve çalışmayan herkesi kapsayacak. Mevcut uygulamada bireysel emekliliğe girenler ödedikleri katkı payını gelir vergisinden düşebiliyor. Yeni sisteme göre, örneğin katılımcı 5 yıldan önce sistemden çıkmak isterse yatırdığı katkı payını alacak, vergi teşviki hesabındaki birikimi alamayacak.

SÜRESİNDE ÇIKARSA

Diyelim ki bu süre 15 yılsa ve süresinde çıkıyorsa vergi teşviki hesabındaki parayı da alabilecek. Uygulanacak vergi teşviki de tasarrufa gidecek. Böylece emekliliği gelen vatandaşın eline geçen para miktarı artmış olacak.

ŞİRKETLER DE ALTINA YATIRACAK

Bireysel emeklilik sistemini teşvik etmeye yönelik hazırlıklar bu alanda hizmet veren şirketleri de umutlandırdı. Şirketler de bu alandaki teşvik paketini bekliyor. Paket kapsamında şirket fonlarına yeni enstrümanların da eklenmesini istiyorlar. Bu arada bireysel emeklilik sistemi, faize duyarlı kesimi de sisteme çekmek için bono, dövize dayalı ürünlerin yanı sıra gayrimenkul, kıymetli madenlere yatırım için harekete geçti.
YENİ ŞAFAK
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.