'Gelişime giden yol,Endüstriyel Otomasyondan geçer'

Gelişime giden yol,Endüstriyel Otomasyondan geçer
Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri ile sanayiciler robotlardan daha fazla yararlanacak, üretimde maliyetler düşecek.
Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Bölümlerinin Yaygınlaştırılması Programı 4. Koordinasyon Komite Toplantısı ve Çalıştayı’nda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin,  gelişime giden yolun Endüstriyel Otomasyondan geçtiğini söyledi. Çalıştayda ayrıca, Endüstriyel Otomasyon Teknolojilerinin uygulandığı Türkiye’deki 21 okulun müdürleri ile alan şefleri görüş alışverişinde bulundu.                                        
 
 Milli Eğitim Bakanlığı ve Japon Uluslar arası İşbirliği Ajansı (JICA) tarafından desteklenen, Türkiye’de ilk defa Adil Karaağaç Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile İzmir Mazhar Zorlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde açılan Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri alanında 2001-2006 yılları arasında uygulanan Pilot Proje Uygulaması başarılı bulundu. Türkiye’de 21 okulun daha dahil edildiği Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanlarının Yaygınlaştırılması ile ilgili Konya’daki dördüncü toplantı Konya Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.  

 “EĞİTİLMİŞ İŞ GÜCÜ OLMAZSA OLMAZDIR”

 Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Küreselleşmenin dünyayı küçültmenin yanı sıra beraberinde acımasız bir küresel rekabeti de getirdiğinin altını çizerek, “Bu rekabette ayakta kalmanın yolu kaliteyi en ekonomik şekilde yakalamaktan geçiyor. Bunu sağlamanın olmazsa olmazı eğitilmiş insan gücüdür” dedi.   

Toplantıya, DPT Temsilcileri, MEB Erkek Teknik Öğretim Genel Müdür Yardımcısı Hüsamettin Kaya, MEB Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yücel Yüksel, Japon Uluslar arası İşbirliği Ajansı Türkiye Ofisi Kıdemli Temsilci Hiroyuki Takada, SPREAD Projesi Baş Danışmanı Hideo Nakamura, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İ. Bozkurt Çağlayan ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojilerinin uygulandığı Türkiye’deki 21 okulun müdürleri ile alan şefleri katıldı.

PROJENİN AMACI

 Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Projesi’nin amacı, Sanayi sektöründeki büyük işletmelerin otomasyon sistemlerin geçmelerini sağlamak, üretimdeki maliyetleri düşürmek, robot teknolojisinden daha fazla istifade etmek ve mezun öğrencilerin daha kalifiye eleman olarak sektöre sağladıkları katma değerin artırılmasıdır.

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.