Genç MÜSİAD'dan okuma projesi
Genç MÜSİAD Eğitim Günlerinde bu hafta “Okumanın Önemi” konulu konferansı ile Uzman Psikolojik Danışman Aziz Yıldırım vardı.
Dünya Kitap Haftası sebebiyle Genç MÜSİAD Eğitim Günlerinde “Okuma ve Okumanın Önemi” konulu konferans düzenledi. Genç MÜSİAD Üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği konferansın açılış konuşmasını MÜSİAD Gençlik Kurulu (Genç MÜSİAD) Başkanı Yakup Barınlı yaptı. Barınlı; “Genç MÜSİAD “1 Yılda 50 Kitap” isimli bir proje başlattı. Bilgi çağında olduğumuz şu dönemde eğer toplum olarak tüm dünyada ülkemize yakışan bir yer edinmek istiyorsak okumaktan başlamalıyız. İnanıyorum ki okumakla başlayan bu süreç devamında bizlere düşünmek ve sorgulamak gibi hassasiyetleri getirecektir. Böylelikle okuyan, düşünen ve sorgulayan bir toplum olacağız, bu durum da bize hak ettiğimiz yerde olma imkânı sağlayacaktır. Biz bugün Genç MÜSİAD ailesi olarak “1 Yılda 50 Kitap” projesi ile arzu ettiğimiz geleceğe kendimizi hazırlıyoruz. Projemizde tüm üyelerimize her hafta belirlenen bir kitap vereceğiz. 1 hafta içerisinde bu kitabın bitirilmesini isteyeceğiz ki bir sonraki hafta başka bir kitaba başlayalım. Bu sayede yılsonunda tüm üyelerimizin 50’şer kitap okumalarını sağlayacağız.
Konferansına Yazar Hasan Beyan’ın okuma üstüne söylediği söz ile başlayan Uzman Psikolojik Danışman Aziz Yıldırım; “Şimdi sen, her okuduğun kitapta kendinden bir parça bulacaksın Her yeni kitapla kendi kimliğini tamamlayacaksın İstiyorsan uygar bir topluma kavuşmak, kimsenin yardımı olmadan kendi ayaklarının üzerinde insanca yaşayabilmek için Oku İstiyorsan yaratılış nedenini bilmek, dinini ve gerçek hayat kurallarını öğrenmek için Oku İstiyorsan içinde bulunduğun karanlık denizinden çıkıp, ışığın sahillerinde dolaşmak ve de ışığın gölgesinde yaşamak yine Oku ”
Uzman Psikolojik Danışman Aziz Yıldırım; “Okumak biz insanlara birçok verimlilik ve bilgi ile beraber günlük yaşamımızı hızlandırmak ve zamanı doğru kullanmak adına da çok önemlidir. Okumak kişinin anlayışını güçlendirir. Okuduğumuz her kelime aslında farkında olmadığımız ama ileride mutlaka karşımıza çıkabilecek ve ansızın lazım olabilecek anlamlardır. Günümüzün değişen şartlarında okumak bizlere; gerek iş dünyasında, toplumda ve gerekse de eğitim alanında büyük katkılar sağlayacaktır. Okumak aynı zamanda insana kalite kazandıran somut ve soyut kavramlardan oluşan bir değerdir. İslam’ın bile ilk emri Oku’dur. Bu nedenle hem dinimizin bir emri olan, hem de sosyokültürel hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olan okumaya çok zaman ayırmalıyız. Okuma alışkanlığını kendimizle beraber ailemize de kazandırmalı her akşam televizyonu, radyoyu kapatıp en az yarım saat aile fertleri olarak okumalıyız. Geleceğin temellerini sağlam atmak ve çocuklarımıza çok daha farklı bir dünya bırakmak istiyorsak bu alışkanlığı muhakkak kazanmalı ve evlerimizde uygulamalıyız. Zira günümüzün beklide en büyük zaman çalıcılarından olan televizyona bağlı hale gelecek bir nesil yetişmektedir. Bunun önüne geçmenin tek yolu okumaktır. Daha iyi, daha şuurlu, daha çok okuyan bir toplum olmamızı temenni ediyorum” dedi.
Konferans soru cevap şeklinde dinleyicilerin katılımıyla devam etti. Konferans sonrasında gecenin anısına Uzman Psikolojik Danışman Aziz Yıldırım’a Yakup Barınlı tarafından bir hediye takdim edildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.