Güler: Başarılı bir operasyon
Bingöl M Tipi Cezaevi'nden dün firar eden 18 tutuklu ve hükümlü Bingöl Merkez Ortaçanak köyü kırsalında yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Bingöl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin işbirliğiyle yürütülen operasyonda, İçişleri Bakanlığınca bölgeye gönderilen İnsansız Hava Aracı (İHA) aracılığıyla da havadan karadan arama tarama yapıldı.
Operasyonda, Bingöl M Tipi Cezaevi'nden dün tünel kazarak kaçan 18 tutuklu ve hükümlü, Ortaçanak köyü kırsalında yakaladı.
Operasyon sürüyor
Firarilerin yakalandığı merkez Ortaçanak köyünün Konsaritepe mevkisinde güvenlik güçlerince yürütülen operasyon hava destekli devam ediyor.
Kobra ve skorksy helikopterleri alan taraması yaparken, güvenlik güçleri de karadan operasyonlarını sürdürüyor.
İçişleri Bakanı Güler: Başarılı bir operasyon
İçişleri Bakanı Muammer Güler, Stratejik Yerel Yönetişim Projesi kapanış toplantısına gelişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Bingöl M Tipi Cezaevi'nden 14'ü tutuklu 4'ü hükümlü bölücü terör örgütü mensubu 18 kişinin kaçtığının vardiya değişimi sırasındaki sayımda belirlendiğini anımsatan Güler, firarilerin Bingöl'ün 15 kilometre kuzeyindeki Ortaçanak bölgesinde yakalandığını bildirdi.
Güler, "Teröristler dağda mı yakalandı" sorusuna "Evet, Ortaçanak bölgesinde dağda yakalandılar" yanıtını verdi.
Firarla ilgili incelemenin de devam ettiğini belirten Güler, "Ama hemen kaçışın akabinde, 24 saatlik bir süre içerisinde yakalanmış olmalarını başarılı bir operasyon olarak değerlendiriyorum. Jandarma ve istihbarat birimlerimizi de yürekten kutluyorum. Elbette böylesi olayların bir daha yaşanmaması bakımından yapılacak tespitlere göre, alınacak yeni tedbirler de olabilir" dedi.
"Birtakım desteklerle, işbirliğiyle yapılmış olma ihtimali vardır"
Firarilerin yakalandıkları yere kadar yürüyerek mi gittikleri yönündeki soruya da Güler, şu yanıtı verdi:
"Oraya nasıl ulaştıkları konusunu değerlendireceğiz. Nerede elbise değişikliği yapıldı, nerede araçlarla değiştirildi. İçeriden dışarıdan buna kim destek oldu? Mutlaka bunun birtakım desteklerle, işbirliğiyle yapılmış olma ihtimali vardır. Çünkü 2 yıl boyunca hangi aletlerle o kadar toprak nereye götürüldü gibi birtakım soruşturmalar var. Adalet Bakanlığımız cezaevi içindeki tedbirler yönünü araştıracak. Cezaevinin iç güvenliğini Adalet Bakanlığı sağlıyor. Dış koruması Jandarma Genel Komutanlığının uhdesinde. Biz de o yönden mülkiye ve Jandarma Genel Komutanlığı müfettişleriyle olayı araştırıyoruz. Olayın bu boyutu ayrı. Yakalanma boyutu da çok önemliydi. Yakalanmış olmaları önemli bir gelişmedir."
Firarilerin sorgudan sonra hangi cezaevine konulacağının sorulması üzerine Güler, bunun Adalet Bakanlığınca değerlendirileceğini belirtti. Bakan Güler, olayda ihmali tespit edilenlere yönelik soruşturmaların ardından müeyyidelerin hayata geçeceğini söyledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.