Güneydoğu Asya geleceğin Avrupası

Güneydoğu Asya geleceğin Avrupası
KTO Karatay Üniversitesinde düzenlenen bir konferansla Türkiye ile Güneydoğu Asya hususiyetle Malezya- sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkileri ele alındı.

KTO Karatay Üniversitesi’nde düzenlenen bir konferansla Türkiye ile Güneydoğu Asya –hususiyetle Malezya- sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkileri ele alındı.

         
Öğrenci ve öğretim elemanı değişimi ve iki üniversite arasında çeşitli konularda işbirliği sağlamak amacıyla, Konya’ya gelen Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi heyetinden Öğretim Üyesi Doç. Dr. Saim Kayadibi tarafından verilen “Güneydoğu Asya’nın Ekonomik Gelişimi ve Türkiye’ye Yansımaları” konulu konferansın açılış konuşmasını KTO Karatay Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Okka yaptı.

 

ÖĞRENCİLERİMİZİ YURTDIŞINA GÖNDERECEĞİZ
Üniversite olarak sanayi ve ticaretin lokomotifi olacak bir üniversite olmak için gece gündüz çalıştıklarını, bunun için teknoloji ağırlıklı fakültelerle üniversiteyi güçlendireceklerini ifade eden Prof. Dr. Okka öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine ve misyon kazanmalarına da büyük önem verdiklerini, en az bir yabancı dilin özellikle İngilizce’nin mutlaka çok iyi öğrenilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Uluslar arası düzeyde bir üniversite olmak için çalışıyoruz ve bu bağlamda gerek Avrupa gerekse Asya’daki üniversitelerle yaptığımız anlaşmalar neticesinde başarılı olan öğrencilerimizi yüksek lisans ve doktora için yurtdışına göndereceğiz.” dedi.

 
GÜNEYDOĞU ASYA GELECEĞİN AVRUPASI
Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Saim Kayadibi de KTO Karatay Üniversitesi’ne karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak ve tecrübeleri paylaşmak için geldiklerini ifade etti. Güneydoğu Asya, özellikle Malezya’nın sosyo-ekonomik gelişimlerinden bahseden Kayadibi ilerleyen yıllarda Güneydoğu Asya’nın Avrupa Birliği mesabesinde bir sosyal ve ekonomik güce sahip olacağını ifade etti. Türkiye’nin Güneydoğu Asya, özellikle Malezya ile tarihi bir bağa sahip olduğunu da vurgulayan Kayadibi, “Geçmişte Osmanlı Güneydoğu Asya ülkeleri ile ilişkileri sıcak tutmuş günümüzde ise Türkiye bu ilişkileri her alanda canlı tutarak daha da geliştirmeye çalışmaktadır. Bu sevindirici bir durumdur.” dedi. Doç. Dr. Kayadibi, Türkiye’nin, tarihten aldığı misyonla, Güneydoğu Asya’da da lider ülke olarak görüldüğünü ve Türkiye’den beklentilerin fazla olduğunu vurguladı....
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.