'İki ülke arasındaki siyasi gerilim bölgemizde barışa katkı sağlamaz'
Yayınlanma:
Güncelleme:
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Suudi Arabistan ve İran arasında yaşana gerilim hakkında, "Bu iki ülke arasındaki siyasi gerilim, zaten barut fıçısına dönmüş bölgemizde barışa katkı sağlamaz" dedi.
Suudi Arabistan ve İran arasında son dönemde yaşanan idam krizinden sonra Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş sosyal paylaşım sitesi Twitter'da bazı açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:
"Suudi Arabistan ve İran, İslam dünyasının iki önemli ülkesidir. Bu iki ülke arasındaki siyasi gerilim, zaten barut fıçısına dönmüş bölgemizde barışa katkı sağlamaz. Her iki ülkenin teenni içinde hareket etmelerini ve sorunu müzakere ile çözmelerini temenni ederiz. İran'da yabancı misyon temsilciliklerine karşı yapılan saldırılar kabul edilemez. Türkiye idam cezasını tasvip etmemektedir."
Politika
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.