İletişim mezunları açıkta kalıyor!

İletişim mezunları açıkta kalıyor!
Ülke genelinde birçok üniversite öğrencisinin ortak sorunu haline gelen pedagojik formasyon YÖKün aldığı kararla çözüme kavuştu.
Ülke genelinde birçok üniversite öğrencisinin ortak sorunu haline gelen pedagojik formasyon YÖK’ün aldığı kararla çözüme kavuştu. Bu sayede bölüm okuyan öğrenci öğretmen olma şansını yakalarken Konya’da iletişim fakültesi mezunlarından 3 kişi ücretli öğretmenlik yapabiliyor

Üniversitelerin 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin merakla beklediği pedagojik formasyon sorunu çözüldü. YÖK’ün aldığı kararla genel ağırlıklı not ortalamaları 4’lük sistem üzerinden 2.50 ve alttan en fazla alttan başarısız 2 dersi olan öğrenciler formasyon alabilecekler. Bu sayede bölüm okuyan öğrenciler öğretmen olabilme şansını yakaladı. Fakat iletişim fakülteleri öğrencileri için aynı durum söz konusu değil.
 
İletişim fakültesi öğrencileri mezun olduktan sonra meslek liselerinde açılan bir bölümde sözleşmeli veya ücretli öğretmenlik yapıyor. Konya genelinde sadece bir meslek lisesi bünyesinde bulunan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde İletişim Fakültesi mezunu yüksek lisans öğrencisi 2 gazetecilik, 1 Radyo TV mezunu ücretli öğretmen çalışıyor. Bunun haricinde hem öğrencilerin hem de velilerin konuyla ilgili detaylı bir bilgiye sahip olmamaları nedeniyle bu yönde bir eğilim söz konusu olmuyor

İLETİŞİM LİSESİNDE 140 ÖĞRENCİ
GÖREVLİ 3 TANE İLETİŞİM MEZUNU VAR


Konya’da iletişim fakültesi mezunlarının görev yaptığı bir meslek lisesi bulunduğunu söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, “Selçuklu ilçemizde bulunan Mehmet Halil İbrahim Hekimoğlu Ticaret Meslek Lisesi bünyesinde bulunan Anadolu İletişim Meslek Lisesi bünyesinde iletişim fakültesi mezunu yüksek lisans öğrencisi 2 gazetecilik ve 1 Radyo TV mezunu ücretli öğretmen çalışmaktadır. Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde toplam 140 öğrencimiz ders görmektedir. Ancak lisemizde 12. sınıf öğrencisi yoktur. Lisemiz önümüzdeki yıl mezun verecektir” dedi.

MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİNİ
SOSYAL BİLGİLER VE TÜRKÇE ÖĞRETMENİ VERİYOR
 
Gazetecilik alanında yazılı basın muhabirliği, Radyo TV alanında teknik yayın yapım dalı okutulduğunu kaydeden Şahin, “İletişim lisemiz şu an itibari ile talepleri karşılayabilecek kapasiteye sahiptir. Ancak öğrenci ve velilerimizin alan ve bölümümüz hakkında çok fazla bilgi sahibi olmadıkları için yoğun bir taleple karşı karşıya değiliz.
 
İlgili derslerin iletişim fakültesi mezunlarına verilmemesi ve bu alanların sosyal bilgiler öğretmenlerine verilmesi bu alanda formasyona sahip atanma isteğinde bulunan iletişim fakültesi mezunlarının olmamasındandır. Bu bağlamda Medya OKURYAZARLIĞI dersi öncelikle üniversitelerin basın yayın yüksekokulları ve iletişim fakülterinedn mezun olup halen sınıf öğretmeni olarak görev yapanlar ile gazetecilik alanı, halkla ilişkiler ve organizasyon hizmetleri alanı, radyo televizyon alanı öğretmenleri olmak üzere Sosyal Bilgiler ve Türkçe Öğretmenleri tarafından verilmektedir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.