IŞİD 3 sınır kapısının kontrolünü ele geçirdi
Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün, Irak'ın Suriye ve Ürdün hududundaki 3 sınır kapısını ele geçirdiği bildirildi.
AA muhabirine konuşan Enbar vilayetine bağlı El-Kaim ilçesi Kaymakamı Ferhan Fetihan, " IŞİD militanları, Irak'ınSuriye sınırındaki El-Kaim ve El-Velid sınır kapıları ile Ürdün sınırındaki Taribil Sınır Kapısı'nın kontrolünü ele geçirdi ve hendek kazarak hudut bölgelerinde konuşlandı" dedi.
Öte yandan IŞİD militanlarının, Diyala'da askerlerin boşalttığı 16. Piyade Tugayı'na bağlı Birinci Bölük karargahının kontrolünü ele geçirdiği ifade edildi.
Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, herhangi bir direnişle karşılaşmayan militanlar, karargahtaki askeri araçları yaktı. Olayda ölen ya da yaralananın olmadığı kaydedildi.
İçişleri Bakanlığı tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, IŞİD'in Suriye veÜrdün sınırındaki El-Velid ve Taribil sınır kapılarını ele geçirdiği yönündeki haberler yalanlanmıştı.
Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, IŞİD militanları ve bazı aşiret güçleri, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerininin yanı sıra Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Retbe ve Hadise ilçelerini de ele geçirmişti. Çatışmalar dolayısıyla yaklaşık 1 milyon sivil göç etmek zorunda kaldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.