Karatay Bisiklet Yarışları'nda heyecan doruktaydı
Geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 4.'sü gerçekleştirilen Karatay Ödüllü Düz Bisiklet Yarışları heyecan ve keyif dolu ortam içersinde sona erdi.
Yüz yılı aşan geçmişiyle bisiklet sporu özellikle Avrupa ülkelerinde çok sevilmekle birlikte, ülkemizde de bu spora ilgi sürekli artmaktadır. Türkiye'nin pek çok yerinde, amatör ve profesyonel bisikletçiler için çeşitli yarışlar düzenlenmektedir. Bu yarışlara güzel bir örnekte artık gelenekselleşen Karatay Belediyesi'nin düzenlediği Düz Bisiklet Yarışları'dır.
Bisiklet sporunu kalkındırmak ve sevdirmek amacıyla Karatay Belediyesiile Konya Bisiklet İl Temsilciliği ve Bisiklet Sporunu KalkındırmaDerneği'nin katkılarıyla gerçekleştirilen organizasyon yine yoğun birkatılımla bu sene de başarılı bir şekilde sonuçlandırılmış oldu. Bisiklet sporunu Karatay'da ve Konya'da yaygınlaştırmak ve tüm yaş grubundan vatandaşlarımızı spora teşvik etmek amacıyla düzenlenen bu yarışların, her geçen yıl daha da fazla ilgi görmesi hem çok sevindirici hem de Bisiklet Sporu adına teşvik edici bir gelişmedir.
Düz bisiklet yarışlarının Olimpiyat Parkı'ndaki son etabına; AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Bisiklet Federasyonu Konya İl Temsilcisi Tevfik Erdoğdu, Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği Başkanı Fatih Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı.
Bu yıl 4.'sü düzenlenen Düz Bisiklet Yarışları'nın Olimpiyat Parkı'nda gerçekleştirilen son etabının startı, yine protokol üyeleri tarafından verildi. Geleneksel hale getirilen Ödüllü 4. Karatay Düz Bisiklet Yarışları'nın ilk etabı Büyüksinan Pazar Yeri'nde geniş bir katılımla gerçekleştirilmişti. Yarışların ikinci etabı ise Karkent Pazar Market yanında yapılırken, üçüncüsü Adalet Parkı'nda ve yarışların son etabı da Olimpiyat Parkı'nda yine yoğun katılımla gerçekleştirildi. Düz Bisiklet Yarışları'nın Olimpiyat Parkı'nda gerçekleştirilen son etabına çok sayıda bisiklet sporcusu katıldı.
Yaklaşık bir aydır süren ve 1000'ün üzerinde sporcunun katıldığı Düz Bisiklet Yarışları'nın son etabında sırasıyla 0-8 yaş bay-bayan, 08-12 yaş bay-bayan ve 12 yaş üstü olmak üzere beş ayrı kategoride gerçekleştirildi. Sporcular yarışırken hayli keyifli ve rekabet dolu anlar yaşandı. Oldukça çekişmeli geçen yarışlarda dereceye giren sporculara bisiklet, eşofman takımı, kol saati ve futbol topu ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.