Kıbrıslı gazeteciler Konya'da

Kıbrıslı gazeteciler Konyada
Konya Gazeteciler Cemiyeti (KGC) ve Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi tarafından "Kıbrıs ve Yerel Medya" konulu bir panel düzenlendi.
Konya Gazeteciler Cemiyeti (KGC) ve Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi tarafından "Kıbrıs ve Yerel Medya" konulu bir panel düzenlendi.
SÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele Başbakanlık Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Nazmi Bilgin, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Hilmi Bengü, SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçer Bedük, SÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer, Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mustafa Arslan, Kıbrıs Dış Basın Birliği Başkanı Fevzi Taşpınar ile Kıbrıslı gazeteciler ve öğrenciler katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, sempozyumun konusunun özellikle Kıbrıs seçildiğini belirterek, "Biz Kıbrıs sorununun ulusal basında yeterince yer almadığını ve açıklıkla anlatılamadığına inanıyoruz. Yerel basının bu sorunu daha iyi anlatabileceğini düşünerek bu sempozyumu ve geziyi düzenledik. Kıbrıslı gazeteci arkadaşlarımızla bundan önce de bazı programlarda birlikte olduk ve olmaya devam edeceğiz" dedi.
 
Özdemir' in konuşmasının ardından panele geçildi. Panelde ilk konuşmacı olan SÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer, Türkiye genelinde Yüksek Öğretim Kurulu'na bağlı 38 iletişim fakültesi olduğunu belirterek, "Yakın bir zamanda fakülte sayısı 40'ın üzerine çıkacak. Şu an bu fakültelerin 2008 yılı kontenjanları 6 bin 300 civarında. Yani her yıl 7 bine yakın mezun iş aramaya başlıyor. Ulusal basının bu mezunlara iş olanağı sağlaması imkansız. Bu nedenle bu mezunların iş bulabilmesi için en önemli unsur yerel medyadır. Çünkü şu an basın sektöründe işin kalitesinden çok yürütülmesini sağlamak adına kalitesiz işler yapılıyor" şeklinde konuştu.
 
Başbakanlık Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek ise, kurumunun Türkiye'nin tanıtımı konusunda çalışmalarda bulunduğunu ifade ederek, "Kurumumuzun asıl amacı ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak, yerel basına destek vermek ve yabancı basın temsilcilerinin rahat çalışmasını sağlamaktır. 2006'da çıkan Basın Kanunu, basın sektörü için olumlu ifadeler içeriyor. Türkiye'deki yerel ve ulusal gazete, televizyon ve radyo sayısı oldukça yüksek. Bu gerçekten sevindirici bir durum. Ama sayının fazla olması kalitenin yüksek olması anlamına gelmiyor. Şu an yerel ve ulusal basın, istenilen kalitede değil. Bu sayının fazla olmasının nedeni ise sadece Savcılığa bir dilekçe vererek yerel gazete veya dergi kurulabilmesidir" dedi.
 
Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mustafa Arslan ise konuşmasında Türkiye'de bir beyin dejenerasyonu yaşandığını vurgulayarak, "Türkiye'de bir obez zihin oluşturma kampanyası yürütülüyor. 4 yaşındaki bir çocuk, katil olabiliyor. İnancımıza göre cennetlik olan bir çocuk nasıl katil olabiliyor bunu düşünmemiz gerek. Şu an bizlere gereksiz bilgiler verilerek beynimiz obezleştiriliyor. Maalesef dünyada kişi başına en fazla televizyon izleyen ülkelerin en başında yer alıyoruz. Ve yine maalesef en az kitap okuyan milletlerin de başında geliyoruz. Bu nedenle basın yoluyla bizlere verilen bilgilerin bizlere yararlı bilgiler olması şart. Bu konuda en fazla görev biz yerel basına düşüyor" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından panele katılımlarından dolayı panelistlere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçer Bedük ve Kıbrıs Dış Basın Birliği Başkanı Fevzi Taşpınar tarafından çini işlemeli tabak hediye edildi.

 

İHA


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.