Kimsenin tahmin edemediği kadar hızlı gelişiyor
İnternet Teknolojileri Derneği Başkanı ve Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Akgül, internetin, hiç kimsenin tahmin edemediği bir şekilde hızla geliştiğini belirterek, ''Ancak, biz arkadan geldiğimiz için işin özünü yakalayamıyoruz'' dedi.
Doç. Dr. Akgül, ''İnternet Haftası Etkinlikleri'' kapsamında Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mithat Özsan Amfisi'nde ''İnternet, Bilgi Toplumu ve Türkiye'' konulu konferans verdi.
12 Nisan'da Türkiye internetinin 18 yaşına gireceğine anımsatan Akgül,''İnternetimiz delikanlı yaşında'' dedi.
İnternet Haftası etkinliklerini 5-18 Nisan'da tüm ülkeyi saran şenliğe, bilgi toplumu, e-dönüşüm, e-türkiye ve e-devlet kavramlarının geniş kitlelerle tanıştırıldığı bir ''İnternet ve Bilişim Fırtınası''na döndürmeyi hedeflediklerini belirten Akgül, etkinliklere, üniversitelerden ilköğretim okullarına, ticaret ve sanayi odalarından, mühendis odalarına, organize sanayi bölgelerinden internet kafelere, yerel yönetimlerden, kaymakamlıklar ve valiliklere tüm ülkede kamu yönetimi, özel sektör, internet şirketleri, bilişim-bilgi-iletişim kuruluşları ve bilişim kulüplerinin katılacağını söyledi.
-TÜRKİYE'DE İNTERNET GELİŞMELERİ-
Doç. Dr. Akgül, kamuda, profesyoneller arasında, üniversitelerde, okullarda, büyük şirketlerde yaygın internet kullanımının olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:''E-devlet, finans, sağlık, medya gibi başarılı sektörlerimiz var. Ama KOBİ'lerde, tarım sektöründe, kırsal kesimde, dar gelirli kesimlerde gidecek çok yolumuz var. Ülkemizde, internet konusunda heyecanlı kesimler de var bihaber kesimler de. Gecikmeli de olsa 3G ülkemizde var, cep telefonları internete erişim aracı olarak yaygınlaşmaya başlamıştır. Ama Türkiye gemisinin rotasını bilgi toplumuna döndürdüğünü söyleyebilmek mümkün değil. Serbestleşmede epey yol aldık gibi ama pazar payları epey geri olduğumuzu gösteriyor. Geniş bant internet 6 milyona ulaştı, ama yeteri kadar yaygın değil ve pahalı. İnternet ve telekomda KOBİ'ler yaşam savaşı veriyor. Bilişim alanında insan gücü açığı ve açığı kapatacak öğretim üyesi açığı had safhada.''
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.