Konya iş alemi, Türkiyenin göğsünü kabartıyor

Konya iş alemi, Türkiyenin göğsünü kabartıyor
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş, İTO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile birlikte...
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş, İTO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile birlikte, KTO,KTB ve KSO’yu ziyaret ettiler.

Konya Ticaret Borsası’nın Elektronik Satış Salonu’nun Türkiye’de bir model olduğunu söyleyen Dr. Yalçıntaş, Konya Sanayi Odası ziyaretinde de Konya’dan övgüyle bahsederek, Konya’nın geliştiğinin ispatından birinin de Konya Organize Sanayi Bölgesi olduğunu belirtti.

Konya Ticaret Borsası Türkiye’ye Model Oldu
Konya Ticaret Borsası ziyaretine Elektronik Satış Salonu’nda inceleme yaparak başlayan heyet, satış salonu işleyişi ile ilgili olarak detaylı bilgi aldılar. KTB Elektronik Satış Salonu’nun Türkiye’ye bir model olduğunu belirten TOBB Başkan Yardımcısı ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş, sistemin; hızlı, güvenli, teknik ve hakkaniyetli bir satış için çok ideal olduğunu belirtti. Bu salon bile başlı başına Konya’nın ve Konya Ticaret Borsası’nın ne kadar çok yol aldığını gösterdiğini ifade eden Yalçıntaş, bu hizmet için KTB Başkanı Uğur Kaleli ve yöneticilerine teşekkür etti.

Bir Başkentten Diğer Bir Başkente Ziyaret
Elektronik Satış Salonu ziyaretinden sonra meclis toplantı salonunda, KTB Başkanı M.Uğur Kaleli tarafından heyete Konya ve Konya tarımı ile ilgili bir sunum yapıldı. Konuk heyetin ziyaretini, bir başkentten diğer bir başkante yapılan tarihi, kültürel ve ekonomik bir ziyaret olarak gördüklerini belirten Kaleli, bu açıdan Sayın Murat Yalçıntaş ve değerli İTO meclis üyelerini Konya’da ve borsamızda ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etti. Stratejik Plan dahilinde Elektronik Satış Salonu’nu yaptıklarını, lisanslı depo inşaatına başladıklarını belirten Kaleli, 2013 yılında 300 bin ton kapasiteli lisanslı depo işletmesinin 100 bin tonluk kısmı bitirilerek, bir sonraki hedefimiz olan Ürün Borsacılığı ve Vadeli İşlem Borsacılığının alt yapısını da oluşturacaklarını söyleyerek “İstanbul artık bir ticaret, finans, turizm ve sağlık merkezi olarak tarif edilmektedir. Üretim Anadolu’ya kayacaktır. Biten ve bitecek olan projeleri ile de bunun için en uygun illerden birisi tarihiyle, kültürüyle, yetişmiş insan gücü, alt yapısı ve arazi varlığı ile Konya’dır. Bunun değerlendirilmesi gerekir ”dedi.
Son yıllarda Konya Ticaret Borsası’nın çok geliştiğini ve adından söz ettirdiğini ifade eden TOBB Başkan Yardımcısı ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş, “Sayın Uğur Kaleli bizlere Konya ve Konya tarımı ile ilgili çok güzel ve önemli bilgiler verip, tespitlerde bulundu. Konya Ticaret Borsası’nın geleceği yönelik projeksiyonlarından da son derece etkilendik. Bizler bu hedeflere ulaşmak için gerekli kararlılığın daha fazlasını görüyoruz.  Konya’nın güven, vefa ve samimiyet olduğunu bizlere gösteren Sayın Uğur Kaleli ve ekibine başarılar diliyoruz” dedi.

Görüşme sonunda TOBB Başkan Yardımcısı ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş İstanbul’u anlatan bir kitabı Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğur Kaleli’ye hediye etti. Kaleli de üzerinde Mesnevi’den bir rubai yazan tabloyu Yalçıntaş’a ziyaretleri anısına hediye ettiler.
Türkiye, Konya’dan yükselen sesi dinlemelidir
Daha sonra Konya Sanayi Odası’nı ziyaret eden TOBB Başkan Yardımcısı ve İTO Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş, Konya’dan övgüyle bahsetti. Konya’nın son yıllarda yakaladığı başarılı büyümeyle kendisine has bir lisan geliştirdiğini ifade eden Yalçıntaş, “Türkiye, Konya’dan yükselen bu sesi mutlaka dinlemelidir” dedi.
Konya’nın son 10 yılda ihracatını 10 kat artırdığına dikkat çeken Yalçıntaş, “Konya’nın nasıl geliştiğinin ispatı Konya Organize Sanayi Bölgesi’dir. Örnek bir OSB’dir. Konya alın teriyle şeref duymaktan son derece haklı. Konya, kendine has geliştirdiği lisanla, ekonomik olarak Türkiye’ye nasıl kalkınacağını, manevi olarak ise nasıl kamil insan olunacağını anlatmaktadır. Türkiye, Konya’dan yükselen bu sesi mutlaka dinlemelidir” şeklinde konuştu.

Konya iş alemi, Türkiye’nin göğsünü kabartıyor
Konya İş aleminin Türkiye’ye değer kattığını söyleyen Büyükhelvacıgil, Konya’nın 174 ülkeye 1.2 milyar dolar ihracat gerçekleştirerek tüm Türkiye’nin göğsünü kabarttığını söyledi. Konya’nın sürekli bir gelişim içerisinde olduğunu aktaran Büyükhelvacıgil, bunda Konya iş aleminin birlik ve beraberlik içerisinde olmasının çok önemli katkısı olduğunu da sözlerine ekledi.

Ziyarete Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, Konya Ticaret Odası Meclis Başkanı Seyit Karaca ve Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Haydaroğlu da katıldı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.