Konya'da iki üniversite artık resmileşti

Konyada iki üniversite artık resmileşti
Konya'da 2 yeni vakıf üniversitesi kurulmasına onay meclisten çıktı
Konya Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından bir süredir kurma çalışmaları devam eden KTO-Karatay Üniversitesi TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldü. İnşaatı hızla devam eden KTO-Karatay Üniversitesi Rektörlüğe bağlı olarak Fen Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu, Sosyal Bilimler Yüksek Okulu ve Fen Bilimleri Enstitüsü’nden oluşacak.
TBMM Genel Kurulu’daki görüşme sırasında söz alan MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, milletler ve medeniyetler arası yarışın bütün hızıyla devam ettiği günümüzde bilime her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu söyledi. Kalaycı şöyle konuştu:
“Üniversiteler ülke kalkınmasında lokomotif görevi üstlenecektir. Bu tasarıyla KTO-Karatay üniversitesi ve Mevlana üniversitesi adıyla iki yeni üniversite öngörülüyor. KTO Karatay Üniversitesi KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından kurulmaktadır. Konya’nın tarihi misyonuyla yeniden kavuşması açısından KTO Karatay üniversitesi önemlidir. Fiziki yapılanması hızla devam eden ve kaba inşaatı biten Karatay üniversitesiyle, Konya üniversiteler şehri olma yolunda önemli mesafe kat edecektir. Konya’ya yeni üniversiteler açılması, Konya’nın üniversiteler şehri olması için KTO yöneticilerini ve KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı mütevelli heyetini bu girişimlerinden dolayı kutluyor, kendilerine ve bütün emeği geçenlere Konyalı hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Konya tarihine bakarsak, Selçuklu ve Osmanlı döneminde bir üniversiteler şehri. Osmanlı’nın en kötü dönemlerinde bile Konya 500’den fazla medrese ile eğitime devam etmiştir. Konya’da devlet üniversitesi sayısı artırılmalıdır. Konya sanayisini ancak teknik bilgi sahibi uzman kişiler kalkındıracaktır. Bu bakımdan teknik üniversitenin önemi büyüktür. KTO-Karatay üniversitesi ve devlet üniversitesi olarak kurulması gereken teknik üniversite iş yapma kapasitesini artıracak, dünya ile rekabet etme noktasına gelecektir. Konya’mızda kurulmakta olan iki yeni üniversitenin hayırlar getirmesini diliyorum”
MEVLANA ÜNİVERSİTESİ’NE TBMM’DEN VİZE
TBMM Genel Kurulu’nda KTO-Karatay Üniversitesi’yle birlikte Gevher Sultan Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından kurulacak olan Mevlana Üniversitesi de görüşüldü. Bu üniversitede, Eczacılık, Mühendislik, Hukuk, İşletme, Eğitim, Tıp Fakülteleri ile Sağlık Hizmetleri, Meslek Yüksek Okulu: Fen Bilimleri Enstitüsü yer alacak. Mevlana Üniversitesi’nin görüşülmesi sırasında, Mevlana isminin verilmesine CHP’li bir grup milletvekili karşı çıktı. Önergeyle isminin değiştirilmesini isteyen CHP’li milletvekillerinin önergesi reddedilince Mevlana ismiyle oylanarak TBMM Genel Kurulu’ndan geçti.
TBMM Genel Kurulu’nda KTO-Karatay Üniversitesi’nin görüşmesi esnasında Genel Kurulu Salonu’nda KTO Başkanvekili İsmail Haydaroğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Doğan ve Mustafa Zöngür’de hazır bulundu. KTO Heyeti Genel kurulun ardından Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Bayındırlık Bakanı Mustafa Demir ile görüşerek, Konyalılar adına teşekkür etti.  Bakan Çubukçu, KTO-Karatay Üniversitesi’nin Konya’ya hayırlı olmasını dileyerek, “Bu üniversitenin kısa zamanda ülkemizin sayılı üniversiteleri arasında yer alacağına inanıyorum”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.