Konya'da polis korsanlara göz açtırmadı

Konyada polis korsanlara göz açtırmadı
Konya'da 4 ayrı iş yerine düzenlenen operasyonda 200 bin TL değerinde 28 bin adet korsan kitap ile 12 bin adet korsan CD ele geçirildi.
Konya'da 4 ayrı iş yerine düzenlenen operasyonda 200 bin TL değerinde 28 bin adet korsan kitap ile 12 bin adet korsan CD ele geçirildi.

Konya Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler korsan kitap ve CD satışı yapan iş yerleri ile ilgili ön araştırma yaptı. Merkez Karatay ve Selçuklu ilçelerinde bulunan iş yerlerine baskın yapan polis ekibi 28 bin adet korsan roman, hikaye ve ders kitabı ele geçirdi.

Polis bir iş yerinde ise 12 bin adet korsan CD ve DVD buldu. Ele geçirilen 40 bin adet korsan kitap, DVD ve CD'lerin piyasa değerinin 200 bin TL civarında olduğu tespit edildi.
 
Materyallere el konulurken 4 kişi hakkında Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na muhalefet ettikleri gerekçesiyle işlem yapıldığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.