Konya'daki tarihi bina yeniden canlanıyor

Konyadaki tarihi bina yeniden canlanıyor
Yusuf Şar Konağı diğer ismiyle eski Kız Ortaokulu yeniden hizmete girdi.
Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampusü’nde temeli atılacak Güzel Sanatlar Fakültesi’ne ilave olarak şehir halkıyla bütünleşmek amacıyla Zafer alanındaki tarihi Yusuf Şar Konağı diğer ismiyle eski Kız Ortaokulu artık Güzel Sanatlar Fakültesi’ne tahsis edildi.
 
Bu bina “Sürekli Eğitim Merkezi ve Sanat Galerisi” olarak sanat ve kültür alanında bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapacak. Yeni fakülte binasının temeli de Kampus içerisinde Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı binasının yanında kısa bir süre sonra temeli atılacak ve 2011 yılında tamamlanacak.
 
15 bin metrekare kullanım alanıyla en modern binalardan birine sahip olacaklarını belirten Dekan Günüç, “Modern ve nitelikli bir binada öğrencilerimiz daha kaliteli bir eğitim alacaklar. Yeni binanın yapılmasında ve Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi binasının fakültemize tahsisi konusunda emeği geçen Konya Valiliği’ne ve Milli Emlak Konya İl Müdürlüğü’ne sanat camiası adına teşekkür ederiz” dedi.
 
Bu faaliyetin, fakültenin 10. kuruluş yılına denk geldiğini belirten Dekan Prof. Dr. Fevzi Günüç, “Bu tesadüf bizim için ayrı bir sevinç kaynağı olmuştur. Mülkiyeti Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ait olan bina, 2002 tarihine kadar, Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi olarak kullanılmıştı. Şu anda kullanılmayan bu bina, halkın sürekli olarak sanat eğitiminde kullanılmak; bu alanda kurslar düzenlemek, yerel halkı bilinçlendirmek, düzenlenecek sergilere ilave olarak ulusal ve uluslar arası boyutta sanatçıları Konya’ya davet etmek, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ile bilimsel, kültürel ve sanatsal alanlarda işbirliği yaparak danışmanlık hizmetleri vermek, toplumun bir çok sektöründe şehir hayatına katkıda bulunmak amacıyla, Fakültemizin 18.06.2008 tarihli yazısıyla Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden tahsisi talep edilmişti. Mi
lli Emlak Genel Müdürlüğü’nün 20.02.2009 tarihindeki kararıyla bina fakültemize süresiz tahsis edildi. Fakültemizce, halkın sanat eğitimine yönelik ‘Sürekli Eğitim Merkezi ve Sanat Galerisi’ olarak değerlendirilecek olan bu bina, kısa bir sürede gerekli tadilatları yapılarak halkın hizmetine sunulacaktır” diye konuştu.
 
Fakülte’nin kuruluşundan kısa bir süre sonra, 2001- 2002 eğitim öğretim yılında Geleneksel Türk Sanatları ve Seramik Bölümü’ne, 2003- 2004 eğitim-öğretim yılında ise İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’ ne öğrenci aldıklarını vurgulayan Dekan Günüç şöyle devam etti: “İlk mezunlarımızı 2005 yılında verdik. 2007- 2008 eğitim-öğretim yılında Resim, 2008- 2009 eğitim- öğretim yılında da Heykel ve Grafik bölümlerine öğrenci aldık. Gerekli fiziki alt yapı ve akademik kadro tamamlandıktan sonra Endüstri Ürünleri Tasarımı ve Fotoğraf bölümlerine de öğrenci alınacaktır. Yeni binalarımızla birlikte sanat ve kültür faaliyetlerimiz artarak devam edecektir.”

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.