KTB, mühendis adaylarına staj imkanı sunuyor

KTB, mühendis adaylarına staj imkanı sunuyor
Konya Ticaret Borsası (KTB) bünyesinde kurulan laboratuvar, mühendis adaylarını iş hayatına hazırlıyor.
Konya Ticaret Borsası (KTB) bünyesinde kurulan laboratuvar, mühendis adaylarını iş hayatına hazırlıyor. Yılda ortalama 70 üniversite öğrencisine staj imkânı sunan KTB, gıda mühendisi, yem mühendisi, kimyager ve teknikerler yetiştiriyor.

KTB, yaptığı toprak ve hububat analizleriyle bir yandan üreticiyi memnun ederken, diğer yandan da gençleri mesleğe hazırlıyor. Üniversitede öğrenim gören mühendis adayları, yaz aylarında borsa laboratuvarında uygulama yapıyor. Selçuk Üniversitesi öğrencilerinin ilgi gösterdiği laboratuvarda, yaklaşık 70 öğrenci uzmanlardan pratik bilgiler alıyor.

Konya Ticaret Borsası Başkanı Muhammet Uğur Kaleli, borsanın yıllardır hem çiftçiye hem de üreticiye büyük destek verdiğini ifade etti. Özellikle yaz aylarında stajyer aldıklarını belirten Muhammet Uğur Kaleli, üniversite öğrencilerinin laboratuarda teorik bilgilerini uygulama imkânı bulduklarını söyledi.

Tarım Bakanlığı'nın izniyle açılan laboratuarda bölge yararına çok güzel çalışmalar yaptıklarını belirten Kaleli, "Laboratuarımızda ziraat mühendisleri, toprak, gübre ve kimya bölümünden mezun olan arkadaşlarımız çalışıyor. Ticaret Borsası aynı zamanda bir okul vazifesi görüyor. Laboratuardaki uzman arkadaşlar üniversite öğrencilerine uygulamalı bir şekilde işi öğretiyor. Şu anda laboratuarda yaklaşık 70 stajyer bulunuyor. Bu anlamda borsa, üniversiteli gençlerin geleceğe hazırlanmasında önemli bir görev üstleniyor." dedi.

Laboratuar Müdürü Mehmet Özulu, öğrencilerin borsada istedikleri sürede staj yapabildiklerini ifade etti. Borsa bünyesinde yaklaşık 6 yıldır laboratuar hizmeti verdiklerini hatırlatan Özulu, yılda 70 ile 100 arasında öğrenciyi iş hayatına hazırladıklarını aktardı.

Öğrencilerin, üniversitenin yanında sektörü de öğrenmesi gerektiğini vurgulayan Özulu, "Konya'da gençleri geleceğe hazırlamayı kendimize görev olarak kabul ediyoruz. Stajyer öğrenciler, hem bizlere yardımcı oluyor hem de mesleği öğreniyorlar. Burada onlara iş görgüsü ve meslekle ilgili pratik bilgiler veriyoruz. Hasat zamanı olmasından dolayı işlerimiz oldukça yoğun. Bu kadar öğrenciyi istihdam etmek sıkıntıları beraberinde getirse de biz bunu kendimize görev biliyoruz. Laboratuara başvuruda bulunan tüm öğrencilere staj yapma imkânları sağlıyoruz." diye konuştu.

Selçuk Üniversitesi Gıda Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Leyla Altunöz, okulda aldıkları bilgileri laboratuvarda pratiğe dökme imkânı bulduklarını söyledi. Staj döneminde aldığı bilginin okuldaki eğitimi için önemli bir temel oluşturduğunu aktaran Leyla Altunöz, üniversitede verilen bilginin gerçek hayatta kullanmasının kendisini motive ettiğini vurguladı.

Selçuk Üniversitesi Kimya Bölümü'nden bu yıl mezun olan Ahmet Öztürk, laboratuarda bilimsel çalışmalar için kendilerine imkân sunulduğunu dile getirdi. Teorik eğitimin pratik anlamda uygulanması sayesinde bilgilerin yerleştiğine dikkat çeken Ahmet Öztürk, buradan aldıkları eğitim sayesinde sektöre tecrübeli olarak gireceklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.