Kurban eti Van'a

Kurban eti Vana
Sivil toplum kuruluşları, topladıkları kurban bağışlarının büyük bölümünü Van'a yönlendirecek. Kızılay Van'da 500 büyükbaş hayvan kesecek

Van'daki deprem bölgesindeki vatandaşlar, yardım kuruluşlarının topladığı bağışlarla kurban eti yiyebilecek. Her yıl ihtiyaç sahiplerine kurban eti ulaştırmak için kampanyalar düzenleyen yardım kuruluşları, bu yılki kurban bağışı çalışmalarını deprem bölgesinde yoğunlaştıracak. Türk Kızılayı, vatandaşların bağışı sonucu vekaletle Et ve Balık Kurumu'nun Van kombinasında kestireceği 500 büyükbaş kurbanlıktan elde edilecek 3 bin 500 hisse eti, deprem bölgesinde halka dağıtacak. 5 kilogramlık paketler haline getirilecek kurban etleri, bayram süresince ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

KONYA'DA KESİLİP GÖNDERİLECEK

Deniz Feneri Derneği, kurbanlık hayvanları Kayseri ve Malatya'daki tesislerde kestirecek. Malatya'da kesilen kurbanlıkların etleri paketler halinde deprem bölgesine sevk edilecek. İHH ise bağışlarla alınan kurbanlıkları Konya'da kestirilecek. Kurban etlerinin çoğu deprem bölgesinde çadırlar ve aşevlerine yönlendirilecek. Kimse Yok mu Derneği, bağış kurbanlarından elde edilecek 2 bin hisse kurbanı, deprem bölgesinde dağıtacak. 2 bin hisseden hazırlanacak 6 bin paket kurban eti bayramda Van ve Erciş'te dernek gönüllülerince dağıtılacak. Türk Hava Kurumu ise vekaletle kesilen kurban etlerinin büyük bölümünün kavurma yaparak, bayram sonrasında deprem bölgesine gönderecek. Kurum, bir hisseden 17 ihtiyaç sahibine kavurma gönderecek. Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım, "Van'da yerel yönetiçilerle ve THK şube yöneticileriyle temas halindeyiz. Organizasyonsuzluk yaşamak istemiyoruz. Gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmak istiyoruz" dedi.

 

'Kesimsiz kurban' İBADET sayılmaz

Diyanet İşleri Başkanlığı, 'kesimsiz kurban' şeklinde ibadetin olamayacağını açıkladı. Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, bazı medya organlarında 'kesimsiz kurban' şeklinde ilanlara yer verildiğini gören bazı vatandaşların bu konuda başkanlıktan açıklama beklediği belirtildi. Diyanet İşleri yetkililerinin, kurban ibadetinin 'kesimsiz kurban' şeklinde gerçekleşemeyeceğini vurguladığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

'Dinimize göre ibadetlerin şekillerini ve nasıl ifa edileceklerini Kur'an ve sünnet belirler. İbadetler ister farz, ister nafile olsun, nasıl öngörülmüşse öyle ifa edildiği zaman ancak geçerli olurlar. İnsanların bu hususta yorum yapma veya ibadete alternatif bulma yetkileri yoktur. Buna göre, kurban belirlenen şekliyle boğazlama suretiyle ifa edildiğinde geçerli bir ibadet olur. İlanlarda belirtilen yöntemle yapılan yardımlar kurban yerine geçmez.'

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.