Matbaacılarda işler durgun

Matbaacılarda işler durgun
2014'te yapılacak olan yerel yönetimler seçimleri öncesinde aday adaylarının afiş, pankart işleriyle yoğunluk bekleyen matbaacılar umduğunu bulamamaktan şikayetçi.
2014'te yapılacak olan yerel yönetimler seçimlerinde aday adayları başvurularını tamamlarken, afiş pankart işlerinde yoğunluk bekleyen matbaacılar umduğunu bulamadı. Şu ana kadar aday adaylarından talep olmadığını belirten Taksim Ofset sahibi Kadir Dedeoğlu, "Seçim sürecinin ilk ayağı olan aday adayı belirlenmesinde adayların tanıtıcı afiş bastırmalarını bekliyorduk. Önümüzdeki günlerde adaylar belli olacak ama hala işlerimiz eskisi gibi.  Herhangi bir yoğunluk yok. Matbaacılık sektörü zaten son yıllarda durgundu. Seçim süreci işlerimizi yoğunlaşması için umudumuz vardı. Fakat şu ana kadar o yoğunluğu göremedik" diye konuştu.
 
‘SON YILLARDA DURGUNLUK VAR’
Matbaacılık sektörünün son yıllarda durgunluk yaşadığını belirten Dedeoğlu, küçük esnafın iş yapamamasından yakındı. Matbaacılık sektöründe kendi emeğiyle çalışan küçük işletmelerin teknoloji karşısında kendilerini yenilemediklerini ifade eden Dedeoğlu,  küçük esnafın birleşip güçlü olmasını tavsiye etti. Matbaacılıkta teknolojinin çok pahalı olduğunu kaydeden Kadir Dedeoğlu, küçük esnafın ancak günlük geçim mücadelesi altında olduğunu belirtti. Orta ölçekli esnafların eşantiyon reklam işlerini yaptırmadıklarını ifade eden Dedeoğlu, küçük esnafın tamamen boş oturduğunu vurguladı. Küçük esnaf çok büyük sıkıntılar yaşadığını kaydeden Dedeoğlu “Sanayici gibi çalışan matbaacıların tekeri dönüyor. Devletimizin esnafın sorunlarına çözüm bulması lazım. Küçük esnafın teknolojiyi takip edebilmesi için sermaye lazım. Matbaacıların işleri, esnafın ve işadamlarının iş adamlarının işlerinin iyi olmasına bağlıdır. Teknolojinin hızlı gelişmesi küçük esnafları mağdur ediyor. Bu yaz matbaacılık sektörü daha durgun geçiyor” şeklinde konuştu.
 
‘YETİŞMİŞ ELEMAN SIKINTISI VAR’
Matbaacılık sektöründe yetişmiş eleman sıkıntısı yaşandığını belirten Dedeoğlu, hızla gelişen teknolojinin matbaacılığı da etkilediğini ifade etti. Kadir Dedeoğlu, “Sektör yetişmiş eleman konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. Sektörde yetişen kalifiye eleman sayısı az olmamakla birlikte hala matbaacılık usta-çırak ilişkisiyle devam ettirilmeye çalışılmaktadır" açıklamasında bulundu. Dedeoğlu, sektörün ihtiyaç duyduğu ara eleman konusunda çözüm üretilmesi gerektiğini belirterek, bu alanda eğitim veren okul sayısının yetersiz olduğunu, kurslar açılabileceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.