Msn'den çay siparişi işlerini artırdı
Yayınlanma:
Konya'lı Arslan kardeşler, işlettikleri çay ocağında satışları artırmak için siparişleri msn'den alıyor.
Karatay ilçesinde bulunan tarihi Aziziye Camii'nin karşısındaki Şair Hasan Rüştü Sokak'ta bulunan Nasip Çay evinde mangalda odun kömürüyle çay pişiren iki kardeş, msn ile aldıkları sipariş sayesinde satışlarını yüzde 20 artırdı.
Hayatın her alanını etkileyen teknolojik gelişmeleri yakından takip eden girişimciler ticari kazançlarını katlıyor. Bunun en güzel örneklerinden biri de Konya'nın merkez Karatay ilçesinde bulunan 9 yıldır mangalda çay pişiren Nasip Çay Evi'ni işleten Çetin ve Metin Arslan kardeşler. Teknolojinin nimetlerinden yararlanan iki kardeş, 5 yıl önce müşterilerinin siparişleri için [email protected] msn adresi aldı. Aynı bölgede ticaret yapan esnaflara msn adresini veren Arslan kardeşler, bu sayede satışlarını yüzde 20 artırdı.
Msn'den sipariş uygulamasını başlatan çay evinin işletmecisi Metin Arslan teknolojinin sunduğu imkânlardan yararlandıklarını söyledi. Müşterilerinin önemli bir kısmının esnaf olduğu bilgisini veren Arslan, "Çay evimiz tarihi Aziziye Camii'nin hemen yanında. Burası önemli bir ticaret merkezi. Müşterilerimizin büyük çoğunluğu esnaf. Artık esnafların hemen hemen hepsinde bilgisayar ve internet var. Böyle olunca biz de msn'den bir adres aldık. Müşterilerimize dağıttık adresi. Siparişleri artık msn'den alıyoruz. Birkaç müşterimiz telefonla sipariş veriyor. İnterneti olan müşterilerimizi de telefon ücretinden kurtarmış olduk." dedi.
MSN SAYESİNDE SATIŞLAR YÜZDE 20 ARTTI
Yaz mevsimlerinde günlük bin 100-bin 200 bardak çay satışı yaptıklarını söyleyen Çetin Arslan ise kışın gelmesiyle birlikte bu rakamın daha da arttığı bilgisini verdi. Msn sayesinde satışlarda artış yaşadıklarını kaydeden Çetin Arslan, "Msn'de 75 müşterimiz kayıtlı. Bunlar günlük ortalama 200 sipariş veriyor. Bu da bizim satışlarımızın yüzde 20'si anlamına geliyor. Kış mevsiminde bu sayı daha da artıyor. Sabah 7.00'de başlayan mesaimiz en erken 24.30'da bitiyor. Bir günde bin 100-bin 200 bardak çay tüketiliyor. Kış mevsimi geldiğinde bu sayı bin 500'ü aşıyor." diye konuştu.
MANGALDA ÇAY BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR
Arslan kardeşleri diğer meslektaşlarından ayıran özellik, siparişleri msn'den almaları ile sınırlı değil. İki kardeş, iş yerini açtıkları 2001 yılından bu yana çayı mangal kömüründe pişiriyor. Konya'da tek olan çay evine müşterilerde büyük ilgi gösteriyor. Özellikle tarihi Aziziye'de namaz kılan cemaat ve üniversite öğrencilerinin en önemli uğrak yeri Nasip Çay Evi oluyor.
Mangalda pişen çayın tadını hiçbir şeyin vermediğini anlatan Çetin Arslan, sözlerini şöyle tamamladı: "Mangal kömüründe çayı içen müşterilerimiz yolları Aziziye taraflarına düştüğünde mutlaka bize uğruyor. Yurtdışından bile müşterilerimiz var. Konya'ya tatil için geldiklerinde buradan çay içmeden gitmiyorlar. Mangalda çay pişiren tek yeriz. Mangal kömürüyle pişirilen çayın tadının doğalgaz ile pişirilen çay ile kıyaslanması bile mümkün değil. Birkaç çay ocağı mangal kömüründe çay demlemeye başladı, fakat başarılı olamadılar."
Sağlık
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.