Müjde! 1 milyon vatandaş emekli olabilecek!
Evlerde temizliğe giden ve sayıları 1 milyonu aştığı tahmin edilen gündelikçi kadınlara emeklilik yolunu açacak sigorta kolaylığı geliyor.
Gündelikçi kadınlar için kolay, basit, hak kaybına yol açmayan sistem kurulacak. Her ay birden fazla evde temizlik yapan kadınlar ile onları çalıştıranlar, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) bildirge vermelerine gerek kalmadan prim ödemesini gerçekleştirebilecekler.
Habertürk'ün haberine göre, yürürlükteki mevzuatta, çalıştırdığı gündelikçi kadını sigorta yaptırmak isteyen ev sahibinin SGK'ya, sanki bir şirketmiş gibi ‘işyeri bildirgesi' vermesi gerekiyor. Bu amaçla gündelikçi
KOLAY, BASİT, HAK KAYBINA YOL AÇMAYACAK
Konuyla ilgili olarak TBMM'de üst komisyon görüşmelerine yarın başlanacak torba yasa tasarısına bir hüküm ekleneceği öğrenildi. Detayları üzerinde çalışılan düzenleme, kolay, basit, hak kaybına yol açmayacak şekilde kurgulanacak. Vatandaşları bürokrasi ile uğraştırmayan,özellikle yaşlılar için büyük sorun olan internet üzerinden bildirge vermek zorunda bıraktırmayan bir sistem kurulacak.
KADIN TEŞVİKİNDEN YARARLANACAKLAR
Ayda 15 günden az çalışan kadınlar için primler, evlerinde çalıştıkları
CEZALARIN AFFI GÜNDEMDE
İhbar sonucu, Ankara, İstanbul ve İzmir'de gündelikçi kadınları kayıt dışı çalıştırdıkları tespitedilen 3 bin dolayında ev için çıkartılan idari para cezalarının da af yasası kapsamına alınması bekleniyor. Bu şekilde kesilen cezaların 15 milyon liraya ulaştığı bildirildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.