Nihat Ergün: 2007'te Başbakan'ı istemedik

Nihat Ergün: 2007te Başbakanı istemedik
Eski Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Nihat Ergün katıldığı televizyon programında Köşk seçimleriyle ilgili olarak kritik bir açıklamada bulundu.
 

Daha önceki seçimlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olmasını istemediklerini, o zamanınşartlarının olgunlaşmadığını dile getiren eski Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Başbakan Erdoğan'ın şu an için Cumhurbaşkanı olmak istemesi halinde kimsenin "olma" demeyeceğini aktardı.

İşte Ergün'ün konuyla ilgili açıklaması: 

"2007 yılında da Başbakanımız Cumhurbaşkanı adayı olabilirdi, olmadı. Biz de olmasını istemedik açıkçası. Neden? Çünkü, en üst şartlar olgunlaşmamıştı. İşlerimiz vardı, yoluna koymamız gerekiyordu. Türkiye'de karizmatik liderler siyasette önemli. Bir karizmatik liderin yapacakları henüz bitmemişti. Bitti mi şimdi derseniz, halen çok  yapılabilir. Türkiye'nin ihtiyacı bitmez ama nihayetinde bugün kimse Başbakan'ımıza "sen Cumhurbaşkanı olma" diyemez."

Nihat Ergün bu açıklamaları 24 TV'de 'Siyaset 24' programında Yaşar Taşkın Koç ve Mustafa Kartoğlu'na yaptı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.