Özel Selçuklu Hastanesi'nden Somali'ye 2 tır yardım

Özel Selçuklu Hastanesinden Somaliye 2 tır yardım
Özel Selçuklu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yeniay, Somalide kuraklık nedeniyle kıtlık yaşayan Afrikalılara 2 tır dolusu gıda ve ayakkabı gönderdi.

Özel Selçuklu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Yeniaylar Ayakkabıcılığın sahibi Ahmet Yeniay, Somali’de kuraklık nedeniyle kıtlık yaşayan Afrikalılara 2 tır dolusu gıda ve ayakkabı gönderdi.

Kimse Yokmu Derneği, Özel Selçuklu Hastanesi ve Yeniaylar Ayakkabıcılığın işbirliğiyle Somali’ye gönderilen 2 tır dolusu yardım Konya’dan uğurlandı. Ankara yolu üzerindeki Kunduracılar Sanayinde bulunan Yeniaylar Ayakkabıcılığın önünde yapılan uğurlama merasimine Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Özel Selçuklu Hastanesi ve Yeniaylar Ayakkabıcılığın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yeniay ve Kimse Yokmu Derneği Konya Şube Başkanı Hasan Aşçı ile birçok basın mensubu katıldı.

İçerisinde 22.5 ton gıda bulunan bir tır ile içerisinde 5 bin çift ayakkabı bulunan 2. tırın uğurlandığı merasimde ilk konuşmayı yapan Kimse Yokmu Derneği Başkanı Hasan Aşçı, “ Konya’dan Salı günü 5 yardım tırını gönderdik. Bugünde hayırsever İş adamımız Ahmet Yeniay’ın hazırlatmış olduğu 2 yardım tırını gönderiyoruz. Bugün akşama kadar 4 tır daha göndereceğiz. Ben Konya’dan Somali’ye gönderilen bu yardım tırlarının sayısının 40’a ulaşacağını ümit ediyorum. Konya halkının Somali’de yaşanan insanlık dramına gösterdiği bu hassasiyet bütün Dünya’ya örnek olacak” diye konuştu.

Yardımların sahibi Ahmet Yeniay Konya’daki tüm işadamlarına Somali’de yaşanan insanlık dramına ilgili olmaya çağırdı.

Son konuşmacı olan İl Müftüsü Şükrü Özbuğday ise “ Doğu afrika ülkelerinde ve özellikle Somali’de yaşanan kıtlık ve kuraklık oradaki insanları aç, susuz bırakmıştır. Son 3 ay içerisinde 23 bin çocuğun öldüğü saptanmıştır. Bizim necip Türk Milletimiz tarih boyunca mazlumun ve düşkünün yanında olmuştur. Bugünde milletimiz Dünya’ya örnek olabilecek bir yardımseverlikle elini Somali’ye uzatmıştır. Ülkemizin her yanında konuyla ilgili yardım kampanyaları yapılmaktadır. Aynı şekilde Diyanet İşleri Başkanlığımız da konuyla ilgili 2 ayrı kampanya başlatmıştır. Başlattığımız mesaj kampanyasına bugüne kadar 1 milyon 100 bin Konyalı mesaj göndermiştir. Konya’daki camilerimizde de şu ana kadar 1 milyon 200 bin TL yardım toplanmıştır. Bu kampanyalar bugüne kadar gerçekleştirilen en başarılı yardım kampanyaları olmuş ve rekor kırmıştır. Aynı zamanda Konyalı işadamlarımızda Somali’deki muhtaç insanların ihtiyaçlarını gidermek için kendi bütçelerinden feraget edip önemli yardımlar yapıyor” sözlerini kullandı. Konuşmaların ardından tırlar dualarla yolcu edildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.