Polisten,'sokakları çocuktan kurtarma projesi'

Polisten,sokakları çocuktan kurtarma projesi
Konya Emniyet Müdürlüğü'nün 2005 yılında çocukları sokağın tehlikelerinden korumak için başlattığı proje büyük bir başarı ile sürüyor. Uygulama sayesinde..
Konya Emniyet Müdürlüğü'nün 2005 yılında çocukları sokağın tehlikelerinden korumak için başlattığı proje büyük bir başarı ile sürüyor. Uygulama sayesinde sokaktaki çocukların sayısını 4 yılda 480'den 88'e düştü. İnternet sinema, kurs, sportif faaliyetleri kapsayan proje sayesinde genel asayiş olayları içersinde çocukların karıştığı suç oranları yok denecek kadar azaldı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi Müdürlüğü'nün, öncelikle zorla sokakta çalıştırılan çocukları kurtarmak için başlattığı internetevi uygulaması hem çocuklara, hem de ailelere rahat nefes aldırıyor. Dört yıl önce yaptırılan internetevi, çocukları sokaktan kurtardığı gibi mahalle sakini öğrencilerin de uğrak mekanı oldu. Binlerce çocuğun internetle tanışıp güvenle ders çalıştığı ve oyun oynadığı internet evi sayesinde 4 yıl önce sayıları 480'i bulan sokak satıcısı çocuk sayısı 88'e düştü. Çalışmalar, çocukların karıştığı suç sayısını da önemli oranda azalttı. İstatistiklere göre, 4 yılda genel asayiş olayları içerisinde çocukların karıştığı suç oranı yüzde 23'ten yüzde 4'e geriledi. Proje kapsamında sokaktan kurtarılan çocuklardan bazıları şu an değişik üniversitelerde eğitim görüyor.

UYGULAMA EN ÇOK VELİLERİ SEVİNDİRDİ

Polisin başlattığı 'sokakları çocuktan kurtarma projesi' en çok aileleri sevindirdi. Çocuk Şube Müdürlüğü, çocukların ilgisini çekmek için kurum içerisinde bir de sosyal tesis kurdu. Süper Lig maçlarını burada izleme imkanı bulan çocuklar, folklor, diksiyon, satranç, sokak futbolu ve at biniciliği gibi kurslara da katılma imkanı buldu. Emniyetin tesisleri mahalleli çocukların da ilgisini çekti. Sadece risk grupları değil, bölgede yaşayan çocuklar da internet ve sinema salonundan faydalanarak vaktini bu sosyal mekânlarda geçirmeye başladı.

Emniyet Müdürlüğü'nün çocuklara yönelik faaliyetleri bunlarla da sınırlı kalmadı. Çocuk polisi, geçen yıl 12 bin çocuğu tiyatroyla tanıştırdı. Ayrıca bin 200 çocuk sağlık taramasından geçirilirken, 750 çocuğa ayakkabı, mont gibi giyecek yardımı yapıldı. 250 çocuk, polis abla ve ağabeyleriyle birlikte değişik restoranlarda yemek yedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.