Ramazan'da Huzur Sohbetleri TYB'de

Ramazanda Huzur Sohbetleri TYBde
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi faaliyetlerine Ramazanda da devam ediyor.
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi faaliyetlerine Ramazanda da devam ediyor.
“Ramazan İkliminde Geleneksel Huzur Sohbetlerini” bu yılda dört programla devam ettireceklerini belirten Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu  Ramazan ayı boyunca Cumartesi günleri teravih sonrası Konya’nın yetiştirdiği değerli ilim adamlarının sohbetleriyle ve Meddah gösterileriyle TYB bahçesinde Ramazan ikliminde sohbet kültürünün yaşanmasına vesile olmaya çalışacaklarını söyledi.
Bu programlarla şehrin Ramazan iklimine  katkı yapmış olmalarından mutluluk duyacaklarını ifade eden Ahmet Köseoğlu Yazarlar Birliği’nde  bu Ramazan  huzur sohbetlerine sırasıyla Prof.Dr. Ali Osman Koçkuzu, Hasan Hüseyin Varol,Mehmet İncili ve Prof.Dr. Ahmet Yılmaz katılacağını ifade etti. Bu sohbetlerin dışında ayrıca her yıl olduğu gibi bu yıl da unutulmaya yüz tutan sanatlarımızdan olup bu sanatı ayakta tutmaya çalışan Konya’nın son meddahı Yusuf Duru’da programlar öncesi  meddahlık  sanatından kısa örnekler sunacağını belirtti.
 TYB Konya Şubesindeki ilk ramazan sohbeti 22 Ağustos 2009 Cumartesi günü teravih namazından sonra TYB Konya Kültür Evinin bahçesinde gerçekleştirilecek. İlk sohbetin konuşmacısı Prof.Dr.Ali Osman Koçkuzu olacak. Koçkuzu “İslam Tarihinde Medreseler” başlıklı bir sohbet gerçekleştirecek. TYB’den yapılan açıklamada Ramazan ikliminde açıkhavada gerçekleştirilecek olan bu sohbete tüm ilgililer davet edildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.