Sanayicinin istediği öğrenciler geliyor
Üniversitelerde yeni kurulan teknoloji fakültelerine, bu yıl yapılan üniversiteye giriş sınavı sonuçlarına göre 2010-2011 eğitim-öğretim yılından itibaren öğrenci alınmaya başlanacak.
Mühendis yetiştirecek bu fakültelerden mezun olanlar ayrıca pedagojik eğitim almaları halinde meslek liselerinde öğretmenlik de yapabilecek.
Bakanlar Kurulu geçen yıl, Afyon Kocatepe, Batman, Cumhuriyet, Düzce, Fırat, Gazi, Karabük, Karadeniz Teknik, Kırklareli, Kocaeli, Marmara, Mersin, Muğla, Pamukkale, Sakarya, Selçuk, Dumlupınar ve Süleyman Demirel üniversiteleri ile Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü bünyesindeki teknik eğitim fakültelerinin kapatılarak yerlerine teknoloji fakülteleri kurulmasını kararlaştırmıştı. Bu üniversitelerden altyapısı hazır olanlar, gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren öğrenci almaya başlayacak.
YÖK Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, teknoloji fakültelerinin, ''Teknik eğitim fakültelerinin dönüştürülmüş şekli değil, sıfırdan kurulan fakülteler olduğunu'' söyledi.
Teknoloji fakülteleri bünyesinde Makine, Mekatronik, Metalürji ve Malzeme, Otomotiv ve Yazılım mühendisliği gibi bölümler açılacağını ifade eden Günay, ''Teknoloji fakültesi bünyesindeki bölümlerin mühendislik fakültelerinin bünyelerindeki bölümlerden farkı, teknoloji fakültesi öğrencilerinin bir sömestr işyeri eğitimi görecek olmaları'' dedi.
Teknoloji fakültelerindeki mühendislik bölümlerinin, öğretim üyelerinin niteliği, müfredat ve puan türü açısından diğer mühendislik bölümlerinden farkı bulunmayacağını vurgulayan Günay, ''Diğer mühendisliklerden farkı, daha uygulamaya dönük olmaları. Böylece beceri niteliği olan mühendisler yetişecek. Mühendis unvanı alacaklar'' dedi. Günay, Türkiye'deki sanayinin ''uygulama yapan, beceri niteliği olan mühendislere ihtiyacı bulunduğunu'' kaydetti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.