Satranç şampiyonası sona erdi

Satranç şampiyonası sona erdi
Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Konya'da düzenlenen ''Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası'' düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.
Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Konya'da düzenlenen ''Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası'' düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.
    
Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı, Hilton Garden Inn Oteldeki ödül töreninde, zevkli ve çekişmeli müsabakaların ardından şampiyonanın tamamlandığını belirterek, turnuvada emeği geçen herkese teşekkür etti.
    
Satranca olan ilginin her geçen gün arttığını ifade eden Yazıcı, gelecek yıl şampiyonayı 3-10 Mart tarihleri arasında Ankara'da yapmayı planladıklarını kaydetti.
    
Şampiyonada birinciliği İzmir'den Betül Cemre Yıldız, ikinciliği Denizli'den Kardelen Cemhan, üçüncülüğü İzmir'den Selen Sop aldı.
     Dereceye girenler kupalarını Yazıcı'dan aldı.
    
Son 3 yılın birincisi Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son şampiyonlukla Türkiye'de 8 birinciliğe ulaştığını belirtti.
    
Yıldız, İzmir'de kendisine ait satranç okulu bulunduğunu ve bu okulda genç sporcuların yetiştiğini vurgulayarak, ''En büyük hayalim uluslararası bir derece daha yaparak 'büyük usta' olmak. Bu spora yeni başlayanlara tavsiyem, asla pes etmemeleri'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.