Şefkat Eli Derneği Ramazan Ayı Öncesi ve Sonrası Yardımları

Şefkat Eli Derneği Ramazan Ayı Öncesi ve Sonrası Yardımları
Şefkat Eli Derneği Ramazan Ayı Öncesi ve Sonrası Yardımları

 

 

Ülkemizde ve tüm dünya da inanan Müslümanlar için ramazan ayı mübarek aylardandır. Bununla birlikte ramazan ayının getirdiği yardım ve paylaşımlar vardır. Şefkat eli özellikle tüm ihtiyaçlar için bu aylar öncesi ve sonrasında ihtiyaç sahiplerine yardımlarda bulunur. Yapılan bağışlar ile oruç tutamayacak olan kişilerin fakire ve fukaraya sadaka vermesi ile dernek bu bağışları ulaştırır. Bununla birlikte ramazan öncesinde ve sonrasında bağış yapmak isteyenler tarafından Şefkat Eli Derneği insanlara bu bağışları ulaştırarak onlara destek olur. Bu destek içeriklerinde Ramazan ayında fitre, zekât, iftar ve kumanya gibi bağışları kabul eder. Sonrasında bu bağışları ramazan öncesi ve sonrasında belirlediği muhtaç kişi ve ailelere ulaştırır.

Şefkat Eli Derneği Ramazan Ayı Öncesi ve Sonrası Hangi Yardımları Yapar?

Ramazan’da yapılabilecek bağışlar genellikle sadece ramazan ayını kapsamaz. Sonrasında da çeşitli bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırır. Ramazan ayında bağışlar kumanya ve gıda paketi bağışı, zekât bağışı, fidye bağışı, fitre bağışı, iftar bağışı adak kurbanı şeklinde gerçekleşir. Aynı zamanda yapılan bağışlar ile yoksul çocukların giyecek ve yiyecek ihtiyaçları karşılanır. Ramazan’da iftar bağışı ile Ramazan ayında yoksulların ve muhtaç kişilerin yiyecek ihtiyaçları karşılanır.

 

Bu yardımlar ile yoksul, kimsesiz kişilerin iftar sofralarında   karınlarını doyurmaları amaçlanır.  İftar yardımı için hayırsever ve bağışçıların bağışları ile iftar çadırları kurulur ve yoksulların oruçlarını açması sağlanır.   Ramazan’da ayrıca gıda paketi ve kurban bağışı yardımı ile Afrika ve Asya ülkelerinde yemeğe muhtaç olan kişilere yiyecek yardımları yapılır. Gıda paketlerinde 1 aylık gıda masrafının giderilir. Bu yardımlar ramazan sonrasında da devam eder.  Ramazan gıda paketinde   salça, un, pilavlık pirinç, sofra tuzu, ayçiçeği yağı, makarna çeşitleri, çay, toz, şeker, hazır çorba, zeytin, kırmızı mercimek, nohut, bulgur, küp şeker, reçel gibi birçok yiyecek malzemesi bulunur.

Şefkat Eli Derneğinin Ramazan Sonrası Faaliyetleri

Şefkat eli derneğinin ramazan sonrası faaliyetleri şunlardır. Giyecek ihtiyaçları için giyecek yardımı susuz bölgeler için su kuyusu yardımı ve yiyecek ihtiyacı için ekmek yardımı yapılır. Bunun yanında evsizler için barınma yardımı maddi olarak imkânı olmayanlar için geçim kaynağı yardımı planlanır. Sağlık ihtiyaçları için tıbbi malzeme yardımı yapılır.  Kurban yardımı ile adak kurbanları bağışlanır. Özellikle yoksul ülkelerin en büyük sağlık sorunundan biri olan katarakt ameliyatı yardımı da Ramazan sonrası gerçekleşir. 

Daha detaylı bilgi için www.sefkateli.org.tr adresinden veya 444 33 50 iletişim numarasından derneğe ulaşabilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.