Selçuk Üniversitesi'nde MYO'lar yeniden yapılanıyor

Selçuk Üniversitesinde MYOlar yeniden yapılanıyor
Selçuk Üniversitesi (SÜ) bünyesindeki 22 meslek yüksekokulu, 2010-2011 eğitim-öğretim yılından itibaren yüzde 50 teorik, yüzde 50 uygulamalı eğitim vermeye başlayacak.
Selçuk Üniversitesi (SÜ) bünyesindeki 22 meslek yüksekokulu, 2010-2011 eğitim-öğretim yılından itibaren yüzde 50 teorik, yüzde 50 uygulamalı eğitim vermeye başlayacak.
 
SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, “Avrupa ve ABD’deki benzer okul müfredatlarıyla eşdeğer hale getirilecek sistem sayesinde öğrenciler okurken kendi alanları ile ilgili özel şirketlerde sigortalı olarak çalışacak ve belli miktarda maaş alacaklar” dedi.
 
Eylül ayında TBMM’den geçmesi planlanan tasarı ile Türkiye’deki tüm meslek yüksek okullarının yeniden yapılanacağını, bu kapsamda SÜ’nün de yeni sisteme adapte olma sürecini en hızlı şekilde atlatacağını belirten rektör Prof. Dr. Okudan, “Buna yönelik çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Yeni sistem ile meslek yüksek okulları 4 yarıyıldan 6 yarıyıla çıkarılacak. Eğitimin yüzde 50’si teori yüzde 50’si ise uygulamalı hale gelecek. Yüksekokullarda aralarında öğrencilerin uygulama yapacağı işyerleri sahiplerinin de bulunacağı bir danışma komitesi oluşturacağız. Bu komite öğrencilere uygulama için işyeri bulacak. İşyerinde çalışan öğrencilerimiz çalıştıkları süre içerisinde devlet tarafından sigortası yaptırılacak ve işyerinden de belirli bir para kazanacak. Öğrencisine işyeri eğitimi sağlayamayan okullar kapatılacak” şeklinde konuştu.
 
Selçuk Üniversitesi bünyesindeki 22 meslek yüksekokulunda 18 bin 934 normal, 10 bin 600 ikinci öğretim, 12 de yabancı öğrenci olmak üzere 29 bin 546 öğrencinin eğitim gördüğünü kaydeden Prof. Dr. Okudan, “Öğrencilerimiz 53 farklı programda eğitimlerini sürdürüyorlar. Bu rakamları göz önünde bulundurduğumuzda sadece meslek yüksekokullarımızın toplamının bile Türkiye’deki birçok üniversiteden büyük olduğunu söyleyebiliriz. Bu anlamda Konya’nın bir KOBİ şehri olduğunu da düşünürsek hem öğrencilerimiz hem de Konya sanayisi açısından yeni sistemin büyük faydalar getireceğine inanıyorum. Sanayicilerimizin de desteği ile sisteme diğer üniversitelere oranla daha çabuk adapte olacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.