Selçuklu Tıp'a yeni bir servis daha

Selçuklu Tıpa yeni bir servis daha
Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Psikiyatri Kliniği düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Psikiyatri Kliniği düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılışa Selçuklu Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş, Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday, Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Vekili Prof. Dr. Ali Ünlü,  Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Asena Akdemir ve öğretim üyeleri katıldı.
Açılışta konuşan Prof. Dr. Serdar Göktaş, 20 yataklı servisin Konya ve çevresine hizmet vereceğini belirterek, “Kliniğimiz, bünyesinde 3 öğretim üyesi, 3 asistan doktor, 2 psikolog, 1 sorumlu hemşire, 4 servis hemşiresi, 2 sekreter ve 5 hasta bakıcı ile hizmet vermeye başladı. Klinik bünyesinde genel poliklinik ve duygu durum bozuklukları, psikotik bozukluklar, cinsel işlev ve yeme bozuklukları, aile tedavisi ve obezite tedavisi alanında en modern şartlarda hizmet vereceğiz.” dedi.
 
Toplumda son zamanlarda bazı psikolojik rahatsızlıkların arttığına dikkat çeken Prof. Dr. Göktaş, “Özellikle çocuklarda madde bağımlılığı, depresyon ve şizofren gibi psikiyatrinin alanına giren sorunlar çok büyük yer tutuyor. Güncel psikolojinin alanı da çok genişledi ve artık dikkat edilmesi gereken bir noktaya geldi. Biz açtığımız bu klinikle Konya ve çevresindeki hasta sayımızın tedavilerle en aza inmesini ve önemli tedavilerin çözümünü hastanemizde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.
 
Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Asena Akdemir, “Konya, toplumun ruh sağlığına çok önem veren bir şehir. Bu servisin açılışıyla da Konya ve çevre illere önemli  hizmetler vermiş olacağız. Bu serviste yaptığımız çalışmalarla hastalarımız için her türlü özeni gösterdik. 20 yataklı servisimizde yemek ve faaliyet odamızın yanı sıra yoğun bakım, gözlem, vizit, spor, test, görüşme ve sigara odalarımız da mevcuttur. Bu odalarımızda uzmanlarımız gözetiminde tehlikeli olmayan her türlü sosyal aktiviteye yer verilecek.” dedi.
   
Psikiyatri Ana Bilim Dalı’nın toplumun ruh sağlığı açısından önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Akdemir, “Psikiyatrik tedavi sürecinde sosyal faaliyetler ve hastaların kendilerine önem verildiğini görmeleri çok önemli bir adımdır. Bunu dikkate alarak hastalarımıza değer veriyoruz. Tüm aktiviteleri bir bütün olarak düşünüyoruz ve bu yüzden servisimizde masa tenisi oyunu ve spor etkinlikleri de düzenleyeceğiz. Kütüphanemizin de bulunduğu serviste her sabah günaydın toplantıları düzenleyerek hastalarımızla birebir görüşeceğiz.” dedi....

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.