Selçuk'ta Ar-Ge toplantısı

Selçukta Ar-Ge toplantısı
Uluslararası Ar-Ge Destek Programları Bilgilendirme Toplantısı, Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
 
Selçuk Üniversitesi, Konya Teknokent ve TÜBİTAK işbirliğiyle düzenlenen “AB 7’nci Çerçeve Programı ve Uluslararası Ar-Ge Destek Programları Bilgilendirme Toplantısı”, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Bilir, Konya Makine Mühendisleri Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mete Kalyoncu, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ersöz, Selçuk Üniversitesi Engelsiz Yaşam Birimi Sorumlusu ve Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. Hakan Sarı, Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Botsalı, TÜBİTAK İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü İkili ve Çoklu İlişkiler Programları Uzman Yardımcısı Elif Doğan Arslan, TÜBİTAK alan sorumluları, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı toplantıda farklı alanlarda proje geliştirenlere, Ar-Ge çalışmalarında uluslar arası ve ulusal boyuttaki  imkan ve fırsatlar hakkında bilgi verildi.
 
“DESTEKLERDEN EN ÇOK BİZ FAYDALANIYORUZ”
 
Toplantıda konuşan Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Bilir, “Bilimsel projeler ve yayın niteliği açısından Türkiye’deki üniversiteler arasında çok iyi bir konumdayız. TÜBİTAK’ın da üniversite projelerine verdiği desteklerden en çok faydalanan üniversitelerden biriyiz. Bundan sonra da geliştirdiğimiz projelerde TÜBİTAK’ın desteklerini her zaman görmek isteriz.” dedi.
 
Oturumun Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fatih Botsalı ise, “Uluslar arası arenada bugün rekabetin en yoğun geçtiği alanlardan bir tanesi de Ar-Ge çalışmalarıdır. Artık ülkeler uluslar arası düzeyde etkili olmak için proje üretmenin önemini kavramış durumdalar. Destek veren kurumlar da proje geliştirmenin önemine vardılar ve desteklerine her geçen gün bir yenisini ekliyorlar. Artık dünyada sadece bu projelerden maddi destek sağlamak değil uluslar arası projelerin dökümanlarını almak bile çok önemli hale geldi. Bugünkü toplantımızda bu desteklerden hem uluslar arası hem de ulusal boyutta nasıl daha iyi faydalanabileceğimizi değerlendireceğiz.” diye konuştu.
 
TÜBİTAK’IN PROJELERE DESTEĞİ ARTTI
 
TÜBİTAK İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü İkili ve Çoklu İlişkiler Programları Uzman Yardımcısı Elif Doğan Arslan, projelendirme açısından ikili işbirliği ve çok taraflı işbirliği hakkında bilgi verdi. TÜBİTAK’ın 23 ülke ve 27 kuruluş ile işbirliği içinde olduğunu dile getiren Arslan, “Yıl içinde TÜBİTAK’a yapılan açık proje çağrıları ve karşı kuruluşlarla işbirliği anlaşmaları oluyor. Sizler geliştirdiğiniz projeleri TÜBİTAK sitesine girerek formları doldurup bize teslim ediyorsunuz. Gönderdiğiniz formlar araştırma destek programlarında inceleniyor ve destek verilecek projeler belirleniyor. Her iki tarafın da kabul ettiği projeler TÜBİTAK desteği almaya hak kazanıyor.” dedi.
 
Projelerin günümüzde daha çok desteklendiğini söyleyen Arslan, “TÜBİTAK’ın onayladığı proje üreticilerine maksimum 120 bin lira seyahat, araştırma ve yaşam desteği sağlıyor. Ayrıca uluslar arası projelerde kota sınırlaması da yok. Projeleriniz beğenildiği takdirde birden çok projeniz destek alabilir. Genç araştırmacılara, akademisyenlere destekler veriyoruz. Doktora sonrası belirli şartlarla yurtdışında araştırma yapmalarını ve kendi laboratuarlarını kurmalarına imkan veriyoruz.  Burs, kurs, çalıştay, konferans gibi amaçlarla ve çeşitli konularda ürettiğiniz projelerle bizden destek alabilirsiniz.” diye konuştu.
 
Toplantıda ayrıca, TÜBİTAK AB 7’nci Çerçeve Programı-Genel ve İşbirliği Özel Programı Eureka Alan Sorumlusu Melike Sevimli ve TÜBİTAK AB 7’nci Çerçeve Programı-Marie Curie Araştırma Programları ve Bursları ICT Alanı Ulusal Uzmanı Ebru Başak Aköz de TÜBİTAK’ın destekleri hakkında bilgi vererek katılımcıların sorularını cevaplandırdı....

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.