Suriye dostluk girişimi meyvelerini veriyor

Suriye dostluk girişimi meyvelerini veriyor
Türkiye ve Suriye arasındaki kültürel işbirliğine katkı sağlamak amacıyla Selçuk Üniversitesi (SÜ), Halep Üniversitesi ve Antakya Kültür Derneği
Türkiye ve Suriye arasındaki kültürel işbirliğine katkı sağlamak amacıyla Selçuk Üniversitesi (SÜ), Halep Üniversitesi ve Antakya Kültür Derneği tarafından ''Osmanlıdan Günümüze Ortak Kültür Mirasımız'' konulu sempozyum düzenlendi.
     Süleyman Demirel Kültür Merkezi Malazgirt Salonu'nda düzenlenen sempozyuma SÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özcan, Halep Üniversitesi Arap İslam Bilimi Enstitüsü Dekanı Prof. Dr. Alaaddin Lolah, Halep İl Kültür Müdürü Ahmet Muhsin, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
     Halep Üniversitesi'nden 20 bilim adamının da katıldığı sempozyumda Türkiye ve Suriye arasındaki ortak kültürel ve bilimsel paylaşımlar ile iki ülkenin tarihine ilişkin katılımcılara bilgi verildi.
     Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan, SÜ'nün ortak paydayı taşıyan bütün ülkelerle kültürel işbirliğine her zaman sıcak baktığını ifade ederek, ''Bu tür etkinlikler ülkeler arasında işbirliğinin oluşması için bulunmaz bir fırsat. Suriye ile gerek öğretim üyesi gerekse öğrenci değişimi konusunda her türlü işbirliğine hazırız. Önümüzdeki günlerde de Selçuk ve Halep Üniversiteleri arasında bir kültürel işbirliği anlaşması imzalanabilir. Bu da iki ülke ve üniversiteleri arasındaki ilişkilerin daha da kuvvetlenmesi için bir vesile olacaktır'' dedi.
     Halep İl Kültür Müdürü Muhsin, Selçuk Üniversitesi'nde ve Mevlana şehri Konya'da olmaktan büyük bir mutluluk yaşadığını dile getirerek, Türkiye ve Suriye arasındaki ilişkilerin şu an iyi olduğunu ifade etti.
     Protokol konuşmalarının ardından sempozyuma geçildi.
     SÜ Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri Edebiyatı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kazım Ürün başkanlığında yürütülen sempozyumda, Halep Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Mustafa Movaldi, Prof. Dr. Sami Şelhub, Prof. Dr. Fuat Avile, Prof. Dr. Buseyna Calhi tarafından, Türkçe asıllı Arapça eserler ve yazarları ile Osmanlı döneminde iki komşu ülkenin ortak paylaşımları konuları ele alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.