Teknokent'ten akademisyenlere işbirliği çağrısı

Teknokentten akademisyenlere işbirliği çağrısı
Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi ile Konya Teknokent işbirliği toplantısında Teknokent ile öğretim üyeleri arasında kurulabilecek potansiyel işbirliği imkanları değerlendirildi.
Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi ile Konya Teknokent işbirliği toplantısında Teknokent ile öğretim üyeleri arasında kurulabilecek potansiyel işbirliği imkanları değerlendirildi.
 
Başhekimlik Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya çok sayıda öğretim üyesi katıldı.
Toplantıda Selçuklu Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş, Konya Teknokent’in  Konya ve Türkiye ekonomisine büyük katkı sağladığını belirterek, “Ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan Teknokent’in imkanlarından fakültemizdeki öğretim üyelerinin de faydalanmasını istiyoruz. Konya Teknokent ile bu anlamda kurulacak her türlü işbirliğine hazırız” dedi.
Konya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Botsalı, günümüzde kuruluşların inovasyon yeteneklerinin rekabet gücünü belirleyen en önemli unsur haline geldiğini belirterek “İnovasyon, yeni düşüncelerin ekonomiye dönüştürülmesidir. Yeniliği bilim adamları, mucitler ve çalışanlar bulur. İnovatörler ise, buluşu katma değere dönüştürür. Ekonominin iki dinamiği olarak nitelendirilen girişimcilik ve inovasyon çok önemlidir. İnovasyonu destekleyen ortam ise eğitimli ve gerekli niteliklerle donatılmış insan kaynağıdır. Biz de yenilikler için eğitimli ve gerekli niteliklerle donatılmış insan kaynağını oluşturmamız gerekir” diye konuştu.
SANTEZ ve TEKNOGİRİŞİM’de İlk 5’teyiz
Konya Teknokent bünyesindeki firma sayısı, görevlendirilen öğretim üyesi sayısı, patent sayısı, akademisyen şirketi sayısı, teknogirişim şirketi sayısı yönünden Türkiye’deki en büyük ilk 5 Teknopark’tan birisi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Botsalı, “Merkezi İspanya’da olan Uluslar arası Bilim Parkları Birliği’nin Türkiye’deki 3. Üyesiyiz. Selçuk Üniversitesi olarak SANTEZ(Sanayi Tezleri Programı) ve Teknogirişim projelerinde ilk 5 üniversite arasındadır. Firma sayımız 108’dir. Yürütülen Ar-Ge projesi sayımız 136, çalışan nitelikli Ar-Ge personeli sayımız 221, danışman ve yönetici olarak görev alan öğretim elemanı sayımız 76, çalışan öğrenci sayımız 15, staj yapan öğrenci sayımız 84, tamamlanan proje sayımız 96, TÜBİTAK-TEYDEB, TTGV, KOSGEB vb. destekli proje sayımız 31, yabancı sermayeli firma sayımız ise bir adettir” dedi.
Akademisyenlerle İşbirliği’ne Çağrı
Selçuk Üniversitesi mezunları ve öğrencilerinin girişimcilik konusunda motive edilmesi ve eğitilmesi amacıyla düzenledikleri “Zirveler İçin Yetişin” programına 19 bin üzerinde müracaat aldıklarını ve bu programda öğrenci, öğretim elemanı, sanayici, idari ve teknik elemanlardan oluşan yaklaşık 6 bin kişiye eğitim verdiklerini belirten Prof. Dr. Botsalı, Konya Teknokent olarak biyoteknoloji alanında üniversite-sanayi işbirliğine dayalı projeler beklediklerini söyledi. 
Prof. Dr. Botsalı, “Konya Teknokent, biyoteknoloji alanında uluslar arası işbirliklerine hazır olup, bu alanda yeni akademisyen girişimciler beklemektedir. Konya Teknokent ve Selçuk TEKMER(Teknoloji Geliştirme Merkezleri) akademisyenlerin kendi girişimlerini kurmalarını desteklemek amacıyla önemli destekler sunmaktadır. Selçuklu Tıp Fakültemizde görev yapan bütün akademisyenlerimize işbirliğine açık olduğumuzu özellikle vurgulamak isterim. Akademisyenlerimizin projelerine destek vermeye hazırız. Yeter ki ülke ekonomisine ve hastanemize katkı sağlayan projeler üretilsin” dedi.
HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.