'Türkiye bir koalisyon hükümetini deneyecektir'

Türkiye bir koalisyon hükümetini deneyecektir
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Şu aşamada Türkiye bir koalisyon hükümetini deneyecektir. Bir kere şunu görmemiz lazım" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, seçimin ardından gelinen aşamada bir koalisyon hükümetinin deneneceğini belirterek, "Bir kere şunu görmemiz lazım. Seçim sonuçları itibarıyla, hem seçim hem kampanya hem de sonuçları itibarıyla Türkiye, demokratik seviyesini bir kere daha ortaya koydu" dedi.

Kurtulmuş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gerçekleştireceği Bakanlar Kurulu ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ile toplantı için AK Parti Genel Merkezi'ne gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Seçim sonuçlarının hayırlı olması temennisinde bulunan Kurtulmuş, milletin verdiği karara saygı duyduklarını ifade etti.

Kurtulmuş, milletin bu seçimde de AK Parti'ye yine iktidar kapısını açtığının altını çizerek, "Seçimde her partiye belli mesajlar vermiştir. Bu mesajların çok iyi değerlendirilmesi, bundan sonraki sürece ilişkin milletimizin vermiş olduğu bu ikazların değerlendirilerek Türkiye'nin yoluna devam etmesi gerektiğini ortaya koydu. Önemli meselelerden birisi de kanaatimce Türkiye'nin en önemli meselesinin Çözüm Süreci olduğunun, bu seçim süreciyle birlikte ortaya konulmasıdır" dedi.

Tüm partilerin Türkiye'nin demokratik reformlarını çok hızlı bir şekilde tamamlama mecburiyeti bulunduğunu ifade eden Kurtulmuş,  şunları söyledi:

"Yeni, güçlü, demokratik, gerçekten demokratik, sivil bir anayasa, seçim sistemi, Siyasi Partiler Yasası, Meclis İç Tüzüğü gibi 12 Eylül sisteminin temel antidemokratik yapılarının tamamının değiştirilmesi şarttır. Ben şahsen, seçimden böyle bir mesajın kuvvetle verildiğini, kuvvetle böyle bir mesajın çıktığını düşünüyorum. İnşallah hemen seçimden sonra kurulacak hükümetle birlikte de Türkiye bütün parlamento, hükümette olan veya olmayan bütün partilerle birlikte bu demokratik reformlar sürecini tamamlamak zorundadır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.